YOUNG TVVL agenda

2020 - Nieuw jaarprogramma YOUNG TVVL

Vanwege COVID-19 heeft YOUNG TVVL een nieuw jaarprogramma samengesteld en een aantal evenementen verplaatst. Gezien de huidige situatie kunnen we geen zekerheid bieden omtrent het plaatsvinden van fysieke evenementen. 

Voorlopig programma 2020

 • donderdag 25 juni 2020 YOUNG TVVL Webinar First dates
 • woensdag 18 november 2020 YOUNG TVVL Ledenlunch voorafgaand aan de TVVL Techniekdag
 • december 2020 YOUNG TVVL Eindejaarsfeest

Voorlopig programma 2021

 • woensdag 3 maar 2021 YOUNG TVVL Toekomstvisie Kennispartners bij Van Nelle
 • april 2021 YOUNG TVVL Waterstofreis
 • donderdag 1 juli 2021 YOUNG TVVL Zomerfestival 'Futureproof in het bos!'

2019 - YOUNG TVVL eindejaarsborrel

Op 22 november 2019 sloten jong professionals samen het jaar 2019 af tijdens de YOUNG TVVL eindejaarsborrel.

Borrelen, netwerken, rondleidingen, techniek, duurzaamheid en entrepreneurship in het hartje van Hilversum. Om het luchtig te houden gooiden we er nog een pubquiz tegenaan. 

Succesvol 2019 & nieuwe concepten in 2020

YOUNG TVVL voorzitter Jacques van der Krogt trapte de dag af met een terugblik op 2019 en vooruitkijkend naar 2020. Het jaar 2019 was een succes voor YOUNG TVVL waarin we ons bezoekersaantal maar liefst hebben verdubbeld! Hoe? Door het organiseren van gave, technische events met een hoog fun gehalte voor enthousiaste jong geestige techneuten. Vervolgens blikt Jacques kort met ons vooruit naar 2020. Naast de bekende YOUNG TVVL events komen nieuwe concepten voorbij zoals de exclusieve YOUNG TVVL Waterstofreis en het YOUNG TVVL Zomerfestival. 

Duurzaamheid in een alles-in-één-concept bij Gooiland

Jong professional Phillip Lamers, eigenaar en het gezicht achter Gooiland neemt ons mee in zijn wereld, de wereld van Gooiland. Aansluitend worden we rondgeleid door hotel, evenementenlocatie, discotheek en theater Gooiland waarbij de technische installaties en duurzaamheid centraal staan. Alleen het theater loopt nog achter en de deelnemers wordt dan ook de vraag gesteld 'welke oplossingen zij kunnen bedenken voor het verduurzamen van het monumentale theater?'.  

Jong professionals gaan de strijd aan tijdens de Upbeatles pubquiz!

Naast algemene en technische kennis, wordt ook de (YOUNG) TVVL kennis van de deelnemers getest. Één van de vragen vroeg om het opnoemen van alle TVVL Kennispartners. Pieter Hilhorst wist ze allemaal op te noemen! Helaas viel zijn team niet in de prijzen:

 1. De eerste prijs ging naar de Fine Dust Eaters
 2. De tweede prijs was voor Technieten
 3. De derde prijs werd overhandigt aan team Topper

Team OUD ontving voor de prestatie van het behalen van de minste punten, naast eeuwige glorie, de Troostprijs.

Herontwikkeling en entrepreneurship bij MOUT Foodhall

Na aankomst bij MOUT Foodhall volgde een korte introductie over de herontwikkeling van de oude bioscoop op het marktterrein in Hilversum door jong professional Jerry de Vries, eigenaar en initiatief nemer van MOUT. Daarna was het tijd voor de borrel, waar we nagenoten van een succesvolle middag onder het genot van een biertje en een proeverij uit de 7 unieke keuken van MOUT. 

2019 - YOUNG TVVL Beyond the Frame

Duurzaamheid, Augmented Reality (AR) en Installatietechniek

YOUNG TVVL bracht op 19 september 2019 60 (jong) professionals samen bij NEP The Netherlands. Naast diverse green rooms voor augmented reality (AR) sets trekken zij het green principe ook door op het gebied van duurzaamheid. Zo zagen we bij aankomst op de parkeerplaats al een ruim aanbod aan laad parkeerplaatsen. Tijdens YOUNG TVVL Beyond the Frame geeft NEP ons een beeld van wat de mogelijkheden met AR zijn. YOUNG TVVL gaat in gesprek met NEP over duurzaamheid, AR en de raakvlakken met installatietechniek. De rondleiding maakt duidelijk hoeveel techniek en data er wordt gebruikt voor live sportuitzendingen. We kijken terug op een succesvol, gaaf en leerzaam event!

Gaat Augmented Reality ook jouw sector op zijn kop zetten? 

Bekijk de aftermovie!

NEP Nederland

is de internationale toonaangevende outsourcing-partner op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen in Nederland. NEP ontwikkelt o.a. geautomatiseerde productieworkflows en levert innovatieve (distributie) oplossingen.

Bekend van..

 • Ziggo Sport, F1, The Voice of Holland
 • Live registraties van sportwedstrijden (Eredivisie)
 • Koploper in Augmented Reality (live) registraties.

2019 - YOUNG TVVL Zomerfeest 'Wind & Energie'

Get ready to be blown away!

YOUNG TVVL heeft afgelopen vrijdag 21 juni weer een heel gaaf Zomerfeest neergezet en jij was erbij!  

We stapten aan boord van zeilschip Abel Tasman, op weg naar het grootste windpark van Nederland met 86 windturbines op land en water: Windpark Noordoostpolder. Ondertussen genoten we van een drankje, zomerse DJ-tunes en het gezelschap van gelijkgezinde jong professionals. We lieten ons onderdompelen in Wind & Energie!

Bekijk de foto's en de zomerse aftermovie/vlog:

2019 - YOUNG TVVL Ledenlunch

Netwerk & maak kennis met YOUNG TVVL!

Woensdag 1 mei organiseerde YOUNG TVVL weer een succesvolle Ledenlunch. Het concept? Lekker eten in combinatie met goed gezelschap en iets extra’s. 50 jong professionals kwamen samen om kennis te maken en te netwerken.

Loterij All Energy Day
Jacques van der Krogt en Werner Out van YOUNG TVVL deelde maar liefst 18 toegangskaarten uit voor hèt energie event All Energy Day. Wij wensen de gelukkige winnaars veel plezier: Dave, Marco, Ton, Ron, Nico, Tim, Sem, Rick, Johan, André, Michiel, Geert, Timon, Pieter, Maarten, Marlijn, Denise en Frank. Kaarten gewonnen maar je niet op 16 mei? Maak een ander blij en geef jouw ticket door!

Laten jullie weten in de YOUNG TVVL LinkedIn groep hoe het was?

Professioneel Flirten
Om elkaar beter te leren kennen gingen we met Mark van Leeuwen (Feedback Training & Consulting) aan de slag met Professioneel Flirten. Hoe stel je jezelf op tijdens een netwerk borrel en hoe presenteer je jezelf? Leer van elkaar: als afsluiting presenteerde verschillende deelnemers hun pitch. Wat neem jij mee terug in jouw werk? Laat het horen in de YOUNG TVVL LinkedIn groep en leer meer van elkaar!

Hoe goed luister jij?

Tip! Stop energie in een waardevol relatie. Ga voor een goede klik en creëer de gun factor!

2019 - YOUNG TVVL Energie voor de Toekomst

Op donderdag 7 februari wist YOUNG TVVL 100 jong professionals samen te brengen bij de Johan Cruijff ArenA. Het voetbalstadion met de missie het duurzaamste stadion ter wereld te worden. De jong professionals maakten een reis door de wonderlijke wereld van slimme technologieën & gave innovaties bij de ArenA.

Jaap Hazeleger (directeur BAM Techniek), Bart van Schie (project manager bij Unica) en Jasper van Doorn (BIM Coördinator bij Unica) schetsten een beeld van de innovaties en digitalisering bij de ArenA waar zij aan hebben gewerkt in de afgelopen jaren. Unica ondersteunde haar verhaal met een virtuele reis langs de technische installaties in de ArenA.

Specialisten van BAM namen ons mee in een fysieke reis langs diverse technische installaties. Zo bezochten we één van de luchtbehandelingsruimtes, een sanitaire installatie en was de elektrische batterij van de ArenA onderdeel van de rondleiding. Natuurlijk mocht een fan experience niet ontbreken en betraden we het speelveld en namen plaats in de stoelen van de spelers. Hier vertelde de ArenA onder andere over hoe zij omgaan met energie, licht en het gras.

Na de rondleidingen nam Henk van Raan, directeur en Chief Officer Innovation van het Amsterdam ArenA Innovation Center ons mee in zijn missie langs de ontwikkelingen en innovaties naar zijn visie voor Amsterdam Zuidoost als adaptieve omgeving.  

In een inspirerende omgeving, met liters aan nieuwe informatie en een laatste beetje energie gaven we onder begeleiding van YOUNG TVVL, young BAM en Unica vorm aan de zojuist opgedane kennis en informatie tijdens een brainstormsessie over toekomst, nieuwe werkwijze en samenwerkingen en het omgaan met afvalstoffen.

De uitkomsten van de brainstormsessie zijn samen te vatten in een vijftal thema’s.
1. Data als grondstof.
2. Ruimte, omgeving en mobiliteit.
3. Samenwerken en verbinden.
4. Circulariteit & duurzaamheid.
5. Veiligheid & hygiëne.

Hoe werkt TVVL Connect? Bekijk de uitgebreide instructievideo.

Sfeerimpressie & hand-outs
Bekijk hier het beeldmateriaal en de hand-outs.

2018 - YOUNG TVVL eindejaarsborrel 'Advies geven is net bierbrouwen & verkopen'

YOUNG TVVL kijkt weer terug op een succesvol event. Ruim 30 jong professionals verzamelden zich 30 november bij brouwerij Pronck in Leiden voor een VriMiBo. Gezellig en informeel, daar begint het mee. Daarnaast kwamen thema's als jong ondernemerschap, het brouwproces en de daarbij horende technische installaties aan bod. 

'Benjamin en Frans begonnen tijdens hun studententijd met bierbrouwen in bad. Tegenslagen en doorgaan dat hoort bij ondernemen!'

Jan Hille Noordhof (docent TVVL Cursus Adviesvaardigheden) nam ons in een rap tempo mee in de do's en don'ts voor een goed adviesgesprek. 

Bekijk de foto's!

Cursus Adviesvaardigheden

Leren hoe jij een adviserende rol kunt pakken, zodat er beter naar jouw ideeën wordt geluisterd? Dat is niet alleen goed voor jezelf, maar bovenal goed voor je klant/eindgebruiker. Maar hoe doe je dat, die positie innemen? Hoe krijg je die grotere invloed in een (bouw)team? Daarover gaat de cursus Adviesvaardigheden.  

In deze cursus oefen je met gesprekstechnieken, zodat anderen sneller gebruik maken van jouw expertise en inzichten. Je leert om oog te hebben voor ieders belang en perspectief en tegelijkertijd de ander ook de gemeenschappelijkheid in te laten zien. De cursus bestaat uit 4 praktische bijeenkomsten en wordt door deelnemers beoordeeld met een 8,2! Lees hun ervaringen.

Startdatum:
23 mei 2019
Lees meer

Adviseur & bierexpert

Een beetje competitie is altijd leuk en houdt je jong en scherp! Esmee Noordermeer van Nieman, TVVL Kennispartner won maar liefst 2 prijzen tijdens de YOUNG TVVL eindejaarsborrel. 

 1. Tijdens de presentatie 'Advies geven is net verkopen' liet Esmee zien dat zij weet wat een goede adviseur wel en niet doet. Dit leverde haar haar eerste prijs op, het boek 'Effectieve gesprekken' geschreven door Wouter Backx en Jan Hille Noordhof. 
 2. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg ze het ook voor elkaar het dichtst bij het juiste antwoord van de benaderingsvraag van brouwerij Pronck te komen. Hiermee toonde zij zichzelf een echte bierbrouwproces kenner! 

Esmee gefeliciteerd!

2018 - YOUNG TVVL Zomerfeest

YOUNG TVVL heeft afgelopen vrijdag 22 juni weer een knaller van een Zomerfeest neergezet! Het was COMPLEET: powerkiten, branding raften, BBQ, DJ, fun, zakelijk netwerken en ... 

 • Workshop Hostmanship door Jeroen van Hattum over persoonlijk onderscheidend vermogen. Deze workshop is een direct vervolg op de YOUNG TVVL Ledenlunch waar de wensen en behoeften van onze community leden werden gepolst. De boodschap was 'meer inzetten op de persoonlijke ontwikkeling van jong professionals'. 
 • TVVL is aangesloten bij de BouwBrancheBrede Masterclass. Ben jij een jonge ambitieuze manager en wil je je voorbereiden op eindverantwoordelijkheid? Kom dan naar één van de 2 voorlichtingen op 28 juni of 30 augustus in ‘De Glasbak’ in Muiden.
 • Interesse in één van de 4 nieuwe TVVL Human Skills cursussen? Maak je interesse kenbaar door een mail te sturen naar cursus@tvvl.nl onder vermelding van YOUNG TVVL Zomerfeest en we klikken 10% extra korting, bovenop de eventueel 15% TVVL ledenkorting, voor je vast. Zonder verdere verplichtingen. Ga je echt deelnemen? Pas dan hoef je je in te schrijven!

Dank aan alle deelnemers en aan de Vrienden van het YOUNG TVVL Zomerfeest; VitaTechTimeSeriesHOMIJ! Samen werken we aan de carrière, netwerk en ontwikkeling jong professionals in een branche zonder grenzen. De vele diverse bloedgroepen die afgelopen vrijdag aanwezig waren lieten dat wel zien.

Bekijk de foto's!

2018 - Lezing tijdens Building Holland

YOUNG TVVL & de IoT community programmeren 'Healthy buildings = healthy people = a healthier world. We can make difference, together!'. Erik Feleus (Van Dorp) gaf op 19 april 2018 een lezing op het TVVL Podium (Gaia stage) tijdens Building Holland. 

Vanuit onze visie kunnen we door het verbeteren van het onderhoud van de gebouwgebonden installaties een gezondere wereld creëren. Waar in traditionele onderhoudsactiviteiten vaak alleen op basis van wet- en regelgeving en vaste frequentieafspraken wordt onderhouden, kunnen we met slimme tools real-time ook naar andere aspecten kijken die de prestaties van installaties beïnvloeden. Het gebruik van ruimtes in het gebouw en het buitenklimaat spelen bijvoorbeeld een grote rol in de slijtage en performance van installaties. Daarnaast heeft de keuze om wel of niet te investeren in vervanging invloed op de prestaties en onderhoudsbehoefte van installatiecomponenten. Door het samenvoegen van al deze aspecten en keuzes in een transparant platform kunnen we op basis van data uit dagelijks onderhoud, gebouwbeheersystemen en aanvullend geplaatste (IoT) sensoren het gehele proces monitoren en proactief sturen. Door algoritmes kunnen we voorspellen wat de onderhoudsbehoefte van elk installatiecomponent is rekening houdend met de vastgoedstrategie. Tevens wordt inzicht verkregen in het verwachte en waargenomen functioneren van de gebouwgebonden installaties, de gebruikswijze en het ervaren binnenmilieu en daarmee het totaal functioneren van het gebouw. Hiermee is het mogelijk om onderhoud uit te voeren op het moment dat dit nodig is en het voorkomt bij de gebruiker van het gebouw. Daarnaast zorgt deze data voor een constante leercirkel wat leidt tot een continue verbetering van de beheer- en onderhoudsprocessen. Met deze informatie kunnen we tijdig business- en technische processen aanpassen en verbeteren, waarmee alle ledematen van het gebouw gezond blijven. 

2018 - YOUNG Ledenlunch

Op vrijdag 16 maart 2018 kwamen bijna 50 jong professionals samen in een ongedwongen sfeer voor de YOUNG Ledenlunch bij restaurant het Bergpaviljoen in Amersfoort. YOUNG TVVL kijkt met veel plezier terug op deze gezellige middag met waardevolle response en wil je graag bedanken voor je deelname en input!

George Parker zorgde voor verrassend entertainment door tot de verbeelding te spreken via comedy, illusies, mentalisme en interactie. Samen met George Parker gingen we op zoek naar welke gave dingen jullie graag zouden zien bij YOUNG TVVL. Vele thema’s, onderwerpen en werkvormen kwamen naar voren, zoals bedrijfscultuur en algemene bedrijfsvoering. Voor YOUNG TVVL is deze informatie van enorme waarde. Graag roepen wij alle jong professionals op, of je nu wel of niet aanwezig was om je stem te laten horen. Ideeën zijn altijd welkom en we horen dan ook graag waar jij behoefte aan hebt?

Om een nog sterkere community te bouwen en de samenwerking met elkaar te vergroten is YOUNG TVVL een eigen LinkedIn pagina gestart. 

Terugblik

2017 - YOUNG 3D Makers Zone

Vrijdag 24 november 2017 kwamen 40 jong professionals naar de 3D Makers Zone in Haarlem. De plek waar kennis en bedrijven samenkomen en slimme technologische innovaties ontstaan. Met onderwerpen als 3D printen, Internet of Things (IoT), water management en het veel besproken blockchain en cryptovaluta. 

Terugblik

2017 - YOUNG & Internet of Things

YOUNG TVVL sloot zich aan bij de IoT-community. Als jong professionals houden zij het vakgebied in de gaten en organiseren bijeenkomsten. YOUNG onderzoekt wat de betekenis is van IoT op het vakgebied en welke verschuivingen ontstaan in het werkveld. Lees meer op de pagina YOUNG IoT

2017 - YOUNG Zomerfeest & kick-off IoT community 

Vrijdag 14 juli organiseerde YOUNG TVVL de spetterende kick-off van de nieuwe IoT (Internet of Things) community met aansluitend feest bij een strandtent in Scheveningen. En dat alles in het TVVL jaarthema 'Water'. 

Terugblik

Meedoen en/of meer informatie over de nieuwe IoT community?

2017 - YOUNG Ledenlunch

Maak kennis met YOUNG TVVL! Op donderdag 15 juni schoven 35 Jong Professionals aan bij de TVVL YOUNG Ledenlunch bij het Bergpaviljoen in Amersfoort. Na een korte introductie door de YOUNG commissieleden gingen we aan tafel, waar een tafelgoochelaar voor extra vermaak zorgde.

2017 - E-drive Experience 2.0 

Op donderdag 18 mei 2017 kwamen 50 jong professionals samen voor een dag vol auto’s en techniek! Kenners spraken tijdens deze excursie over de techniek achter elektrisch en waterstof vervoer + werden de raceskills van de deelnemers in de praktijk uitgevoerd.

Terugblik