Workshop Werkelijke Energie Intensiteit Indicator (WEii)

De energieprestatie van een gebouw wordt vaak uitgedrukt met berekende BENG indicatoren. In de praktijk is er een grote mismatch tussen het werkelijke energiegebruik van gebouwen en het energiegebruik dat verwacht wordt op basis van de energetische kwaliteit volgens een BENG-berekening. Het is dan ook nodig om, naast BENG, een instrument te hebben waarmee gestuurd kan worden op de werkelijke energie-intensiteit van gebouwen.

Om hierin te voorzien hebben TVVL en DGBC WEii ontwikkeld - de Werkelijke Energie Intensiteit Indicator. Met WEii is er een uniforme en objectieve methode ontwikkeld om de werkelijke energie intensiteit van gebouwen te beschrijven. Deze eenduidig definitie van de werkelijke energie intensiteit zorgt voor een heldere communicatie over de werkelijke energieprestatie van gebouwen. Na de workshop ben je bekend met de WEii systematiek en kun je deze toepassen.

Inhoud workshop

  • Akkoord van Parijs en klimaatakkoord
  • Paris Proof
  • Werkelijk energiegebruik en energieprestatie volgens NTA 8800
  • Nut en noodzaak van WEii
  • WEii uitgelegd
  • WEii cases

Voor wie?

De cursus richt zich op professionals die werkzaam zijn bijvoorbeeld als hoofd technische dienst, facilitair manager, kwaliteitsmanager, handhaver of adviseur met energiebeheer in hun takenpakket.

Vooropleiding

Een afgeronde hbo-opleiding of een mbo-opleiding met enkele jaren relevante werkervaring binnen de installatietechniek of energie.