STABU Bestek Deskundige

StabuVolGr1.jpg

STABU / Ketenstandaard
32-40 uur | Ede | vaste baan

De bouw staat aan de vooravond van een grote transitie om een efficiëntere, duurzamere en modernere sector te worden. Digitalisering en standaardisering spelen daarin een cruciale rol. Het team van STABU ondersteunt organisaties die vooroplopen en de meest moderne ICT-toepassingen willen invoeren, maar bedient ook partijen die de nieuwe ontwikkeling op enige afstand volgen.

STABU biedt met haar standaards de kaders voor die digitaliseringsslag en is daarmee een katalysator in dit proces. De STABU besteksystematiek speelt hierin een belangrijke rol.

Help jij ons mee de STABU besteksystematiek up-to-date te houden en verder door te ontwikkelen?

STABU is een begrip in de bouw en de besteksystematiek wordt dagelijks toegepast in 65-80% van de aanbestede bouwwerken. De STABU besteksystematiek ontwikkelt zich door en sluit aan bij nieuwe ontwikkelingen zoals BIM. Als STABU Bestek Deskundige zorg je ervoor dat de systematiek actueel is en blijft aansluiten op de wensen vanuit de markt.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het (gestructureerd) verzamelen, valideren en delen van de bestekspecificaties conform de STABU-systematiek. Die specificaties kunnen -afhankelijk van de toepassing- de basis zijn voor bijvoorbeeld:

  • de technische specificaties en juridische formuleringen in projectplannen of contracten;
  • het complete gebouwdossiers en is daarmee geschikt voor BIM.
  • het calculatie- en/of inkoopproces.

De op te stellen specificaties worden gebruikt door de bestekschrijvers voor de tekstuele specificatie van gebouwen en installaties. Je stemt regelmatig met hen en fabrikanten -als leverancier van productspecificaties- af over de inhoud, de structuur en de ontsluiting hiervan.

Functie-eisen

Je hebt relevante ervaring als bouwkundige, elektrotechnicus, werktuigbouwer met de STABU bestekssystematiek. Je vindt het leuk om nieuwe ontwikkelingen als BIM te volgen. Belangrijk is dat je:

  • een goede gesprekspartner kunt zijn voor relaties in de wereld van bestekken
  • energie krijgt van samenwerken in een team van specialisten
  • nauwkeurig bent in de uitwerking en gevoel hebt voor juridische details
  • beschikt over een sterk analytisch vermogen en overzicht houdt in complexiteit
  • zeer vaardig bent in de Nederlandse taal en bekend met technisch Engels en Duits

Wij bieden

Wij bieden jou een uitdagende, zelfstandige functie, met ruime mogelijkheden om je verder door te ontwikkelen, een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket met secundaire voorwaarden. Je werkt samen in een enthousiast team van deskundige collega’s met passie voor hun vak. Het betreft in principe een fulltime functie met als standplaats omgeving Ede.

Contactgegevens

Mail dan je motivatie en CV naar STABU, info@stabu.nl

Heb je nog vragen, bel of mail dan met Gert Koutstaal T +31 6 53218559, gkoutstaal@stabu.nl.

Directe link naar de vacature op onze website
https://www.stabu.org/organisatie/vacatures

Website
https://www.stabu.org

Deze vacature is geplaatst op 4 september 2019

« Terug