Over TVVL eindedaglezing Waterstof

TVVL eindedaglezing Waterstof

regio-header-Limburg nieuw.png
Deze bijeenkomst is geannuleerd vanwege voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus. Lees meer...

Is waterstof de oplossing voor een aardgasvrij Nederland? Wat is waterstof eigenlijk en wat is er technisch al mogelijk op dit gebied? Wat brengt de toekomst als we het hebben over groene en grijze waterstof, all electric en aardgas? Kortom een kennismaking met waterstof!

Fenna van de Watering (Witteveen+Bos) geeft de presentatie 'Waterstof voor dummies'. Ze geeft antwoord op de vragen: 'Kun je waterstof vastpakken?' en 'Wat zijn toepassingen van waterstof?'. Verder gaat ze in op de ontwikkelingen van waterstof, soorten waterstof, de produktie en de opslag van waterstof.

Tjerk Christenhusz (Bosch Thermotechniek) neemt het vervolg van de presentatie voor zijn rekening. Hij gaat in op de invoering van waterstof vanuit internationaal perspectief. Voor de implementatie van groene waterstof in onze energievoorziening moeten 3 uitdagingen worden overwonnen:

  1. voldoende groene opwekking,
  2. infrastructuur
  3. toepassing.

In zijn presentatie gaat Tjerk op deze 3 uitdagingen in. Ook kijkt hij met ons naar de verschillende toepassingsgebieden en een verwachte 'tijdlijn'. Het is zeer waarschijnlijk dat eerst de industrie en mobiliteit gebruik gaan maken van groene waterstof, waarna de verwarming van de gebouwde omgeving volgt.

Sprekers

  • Fenna van de Watering is werkzaam als Business development waterstof en adviseur energie en chemie bij Witteveen+Bos en lid van de TVVL Waterstof Community. Fenna is gepromoveerd in de scheikunde op het thema zonnebrandstoffen, het opslaan van zonne-energie in een chemische binding. Geïnspireerd door dit thema is ze na haar promotie begonnen bij Witteveen+Bos in het team duurzame energie. Ze werkt momenteel aan business development van waterstof, maar gebruikt ook haar scheikundige kennis nog bij bijvoorbeeld geothermie vraagstukken waar zout water zorgt voor ongewenste chemische corrosie. Een van Fenna haar passies is het begrijpelijk maken van moeilijke materie, aldaar haar presentatie waterstof for dummies
  • Tjerk Christenhusz is werkzaam bij Bosch Thermotechniek als Manager Product Management & Technische Training. Tjerk heeft de studie “Industrial Design Engineering” afgerond aan de TU Delft en werkt sinds oktober 2006 voor Nefit Bosch. Hij is binnen R&D als project manager verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van diverse (internationale) producten en is sinds september 2014 verantwoordelijk voor product management in de Nederlandse markt. 

Programma

16.30 uur            Ontvangst
17.00 uur            Welkomstwoord TVVL regio Limburg
17.05 uur            Waterstof voor dummies, de grondbeginselen door Fenna van de Watering
17.45 uur            Pauze met broodjes
18.30 uur            Invoering van waterstof bezien vanuit internationaal perspectief door Tjerk Christenhusz
19.15 uur            Borrel & napraten
19.45 uur            Einde

Regiogroep Limburg

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 30,00
Niet-leden € 60,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
T 088 4010608 | j.ruijter@tvvl.nl 

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen