Over TVVL eindedaglezing Warmte en Koude opslag door Phase Change Materials (PCM)

TVVL eindedaglezing Warmte en Koude opslag door Phase Change Materials (PCM)

regio-header-Limburg nieuw.png
Deze bijeenkomst is geannuleerd vanwege voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus. Lees meer...

Op 1 februari 2018 verscheen de ISSO-publicatie 111, Phase Change Materials (PCM) over de ontwerprichtlijn voor het klimatiseren van gebouwen. TVVL, ISSO, OC Autarkis en andere partners uit de bouw- en installatiesector hebben een ontwerprichtlijn ontwikkeld, die volop is verrijkt met praktijkvoorbeelden. Regio Limburg brengt je op de hoogte van de ontwikkelingen en toepassing van PCM.

Energie opslagWarmte en Koude opslag PCM.jpg

Opslag van warmte en koude wint steeds meer aan populariteit door toenemende aandacht voor het slim omgaan met warmte en koude. Waarom overdag warmte weg koelen terwijl ’s nachts ruim voldoende gratis koude beschikbaar is? PCM of faseovergangsmaterialen biedt een oplossing voor de tijdelijke opslag van energie.

Kennis over PCM onderscheid je als adviseur. Gewapend met deze kennis is de adviseur in staat een gedegen ontwerp te maken om energie op een effectieve en een economisch voordelige manier tijdelijk op te slaan voor gebruik op een later moment. De richtlijnen uit ISSO 111 worden steeds vaker toegepast door adviseurs bij projecten en er ontstaat steeds meer vraag naar kennis over en de toepassing van PCM.

Michel Bosman is een innovator van het eerste uur met het koelen van technische ruimten met Phase Change Materials. Hij zal zijn werkwijze toelichten aan de hand van praktijkvoorbeelden en laten zien wat er anno 2020 met PCM mogelijk is in server-, technische- en apparatuur ruimten.

Walter van Kampen gaat in op de praktische achtergrond achter deze richtlijnen en het concept Phase Change Materials. Hij licht toe hoe PCM en de toepassing daarvan zich heeft ontwikkeld in gebouwen en woningen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Sprekers

  • Michel Bosman is directeur bij Tizzin en een innovator van het eerste uur met het koelen van technische ruimten met Phase Change Materials. Hij richt zich voornamelijk op de toepassing van PCM in technische ruimtes. Michel is sinds het begin betrokken bij de toepassing van PCM in deze omgevingen.
  • Walter van Kampen is werkzaam als technisch commercieel adviseur bij TVVL Kennispartner OC Autarkis (Orange Climate). Hij richt zich op de toepassing van faseovergangsmaterialen voor het beheersen van het binnenklimaat in de gebouwde omgeving. Hierdoor heeft hij veel ervaring met PCM in praktijksituaties.

Programma      

16.30 uur            Ontvangst
17.00 uur            Welkomstwoord TVVL regio Limburg
17.05 uur            Introductie PCM als koeling in technische ruimten
17.45 uur            Pauze met broodjes
18.30 uur            Praktijkvoorbeelden succes PCM in gebouwen
19.15 uur            Borrel & napraten
19.45 uur            Einde

Regiogroep Limburg

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 30,00
Niet-leden € 60,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
T 088 4010605 | m.hamaker@tvvl.nl 

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen