Over TVVL ontwerpstrategie circulaire gebouwinstallaties | ontwikkelsessies

TVVL ontwerpstrategie circulaire gebouwinstallaties | ontwikkelsessies

Vanuit de markt is al veel aandacht voor circulaire bouwmaterialen, maar over het circulaire materiaalgebruik van gebouwinstallaties is nog weinig bekend. Dit ondanks dat bij een gemiddeld nieuwbouw project het materiaalgebruik voor gebouwinstallaties circa 20-30% is, en dit alleen maar toe zal nemen hoe meer gebouwen richting energieneutraal gaan.

De TVVL Community Circulaire Installaties gaat met behulp van 3 ontwikkelsessies een strategie ontwikkelen waarmee circulaire gebouwinstallaties ontworpen kunnen worden. Op dit moment is er geen concreet gestandaardiseerd stappenplan voor circulaire gebouwinstallaties. De beoogde output van de ontwikkelsessies is een praktisch inzetbaar hulpmiddel om gebouwinstallaties zo circulair mogelijk te ontwerpen. Twee sessies zijn inmiddels geweest.

De ontwikkelsessies vinden plaats bij TVVL in Woerden. Inloop 14.30 uur, duur sessie 15.00 - 17.00 uur, gelegenheid tot napraten vanaf 17.00 uur.

PROGRAMMA 

Ontwikkelsessie 1 |  Dinsdag 2 juli 2019 (deze sessie was alleen toegankelijk op uitnodiging)
De 1e ontwikkelsessie was een strategische sessie waarbij op een hoger abstractieniveau werd gekeken naar het ontwerpproces van gebouwinstallaties, en hoe dit complexe proces gereduceerd kan worden tot een eenvoudig stappenplan (vergelijkbaar met de trias energetica). Als keynotespeaker gaf Ronald Schilt van Merosch zijn visie op dit vraagstuk. Vervolgens gingen deelnemers in kleinere werkgroepen bestaande ideeën toetsen en nieuwe ideeën ontwikkelen

Ontwikkelsessie 2 | Dinsdag 17 september 2019 
De 2e ontwikkelsessie ging inhoudelijk in op de toepassing van de (concept) ontwerpstrategie op specifieke installatie concepten en onderdelen. De ontwikkelsessie bestaat uit een toelichting van de concept ontwerpstrategie, en het uitwerken van een casus van een specifiek installatie concept in kleinere werkgroepen.  Op TVVL Connect lees je de voortgang van het project.


Ontwikkelsessie 3 | Woensdag 16 oktober 2019
De 3e ontwikkelsessie is informatief van aard. De definitieve ontwerpstrategie wordt toegelicht, en de kansen voor de verdere toepassing worden belicht. Ook zal in worden gegaan op belemmeringen, en hoe deze weg te nemen om gebouwinstallaties zo duurzaam mogelijk te kunnen ontwikkelen. 

Inhoudelijke vragen over het project kunnen gesteld worden aan Atakan Larcin, T (010) 456 23 11

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
lid TVVL Gratis
niet-lid TVVL Gratis

In de aanmeldprocedure, kan je per sessie je aanwezigheid kenbaar maken.

TVVL lid, medewerker van een TVVL bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie over het aanmelden 
Esmeralda Pondman, T 088 4010604
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen