Over TVVL gezamenlijke lezing Gelijkstroom & Fijnstof

TVVL gezamenlijke lezing Gelijkstroom & Fijnstof

TVVL regio Oost Nederland en Noord Nederland organiseren TVVL gezamenlijke lezing Gelijkstroom & Fijnstof tijdens de Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs Hardenberg op donderdag 13 september van 15.50 tot 18.30 uur. Bekijk het programma?

1. Gelijkstroom = hét energienet voor de 21ste eeuw

Bijna alle elektrische toestellen werken intern op gelijkspanning maar worden grotendeels nog gevoed door een infrastructuur die vrijwel volledig gebaseerd is op 230V wisselspanning (AC).
Vanwege de vooruitgang in de vermogenselektronica is het de vraag waarom we ons nog door wisselspanning laten beperken.

Er zijn vele organisaties en instituten die gelijkspanning hét instrument noemen om vele maatschappelijke- en duurzaamheidsdoelstellingen tot realiteit te maken. Toch zien we de integrale toepassing van gelijkspanning voor distributie op laag- en midden-spanningsniveau nog nauwelijks in de praktijk.

Spreker

Epko Horstman, directeur Building Services Research Institute (BSRI) en lid van de TVVL Expertgroep Elektrotechniek (ET) neemt ons mee in het hoe en waarom:

  • Moeten alle apparaten geschikt zijn voor gelijkspanning (DC), voordat er in woningen, gebouwen of op wijkniveau overgegaan wordt op gelijkspanning
  • Is deze apparatuur al beschikbaar als systeem?
  • Is het kennisniveau van mensen, die met elkaar moeten gaan samenwerken en/of gelijkspanning gaan voorschrijven, ontwerpen, installeren en beheren wel voldoende?

2. Nieuwe regelgeving luchtfilters, theorie en praktijk

In augustus 2018 gaat de nieuwe filternormering ISO16890 van kracht samen met de EN16798-3 en de Eurovent recommendation 4/23. Een nieuwe stap in de strijd tegen fijnstof. De EN779 en EN13779 komen hiermee te vervallen. De buiten- en binnenluchtkwaliteit worden voortaan samen met het noodzakelijke vangstpercentage van de luchtfilters aangegeven in fijnstof(PM)klassen.

Wat zijn de consequenties hiervan in de dagelijkse praktijk van de luchtbehandeling? TVVL Kennispartners OC Verhulst en Systemair brengen je in 2 korte lezingen helemaal op de hoogte.

Sprekers

  • Toine van den Boomen is werkzaam bij Systemair als technisch adviseur. Toine is als professional dagelijks bezig op het gebied van nieuwbouw, renovatie en instandhouding van ventilatiesystemen.
  • Richard Klazinga is werkzaam bij OC Verhulst als productmanager. Richard is als professional dagelijks bezig met het verbeteren van het ontwerp- en realisatieproces van luchtbehandelingskasten.

Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs Hardenberg

Bezoek vanaf dinsdag 11 september 13.00 uur tot donderdag 21.00 uur Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs Hardenberg. Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs zorgen in september voor een unicum in de Nederlandse installatiebranche. Door deze 2 vakbeurzen naast elkaar te plaatsen kan zowel de e- als w-installateur alles onder één dak vinden. Meer over de beurzen?

Let op! Vraag je toegangskaart* voor de Elektro Vakbeurs en Istallatie Vakbeurs Hardenberg aan!
*Zonder toegangskaart kom je niet binnen op de beurs om vervolgens deel te nemen aan het lezingenprogramma.

Regiogroep Noord Nederland &  Oost Nederland

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden Gratis
Niet-leden Gratis
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Factuur
TVVL verstuurt de factuur één week na het evenement.

Aanmelden
Vergeet niet je toegangskaart aan te vragen voor de Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs Hardenberg.  

Annulering
Bij annulering binnen één week voor het evenement brengt TVVL de volledige deelnamekosten in rekening. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen