Over TVVL Masterclass Gebouw Automatisering #2

TVVL Masterclass Gebouw Automatisering #2

Wegens succes bieden wij de Masterclass van 29 mei 2018 bij FHI in Leusden nogmaals aan maar nu bij TVVL in Woerden. Op dinsdag 25 september 2018 organiseert de TVVL Expertgroep Gebouwbeheer & -automatisering in samenwerking met FHI de Masterclass Gebouw Automatisering #2. Tijdens deze Masterclass komen verschillende sprekers met diverse actuele thema’s (zoals ICT-Security, IoT en Big Data) aan bod.

Programma

12.00 - 12.45 uur Ontvangst met broodjeslunch
12.50 - 13.00 uur Opening door dagvoorzitter Jan Willem Duijs (Siemens Nederland N.V.)
13.00 - 15.10 uur Lezingenprogramma
15.15 - 15.35 uur Pauze
15.40 - 17.00 uur Vervolg lezingenprogramma
17.15 - 18.00 uur Netwerken & borrel

De rol van gebouwbeheersystemen binnen energiemanagement en prestatiecontracten
ing. Bert Elkhuizen (E-nolis en docent bij TVVL)
De Energy Navigator voert zelfstandig op basis van enkele invoergegevens een analyse uit die de relatie tussen energielabel, bijbehorend optimale verbruik en het werkelijke verbruik duidelijk maakt.
Welke rol heeft het gebouwbeheersysteem in dit proces en hoe kan het gebouw worden geoptimaliseerd door goed samenspel van beide instrumenten.

ICT-security en privacy onbekend terrein voor de gebouwenspecialist
Jan Kerdel (Kerdel Business Development en voorzitter TVVL Expertgroep Gebouwbeheer &
-automatisering)
Als centrale bediening van het GBS via internet bereikbaar is, dan is geen specialistische kennis nodig om het toegangspunt te vinden. Digitaal vandalisme is zeer eenvoudig. Ook IoT-sensoren en -actoren vormen een regelrechte dreiging voor de systeemveiligheid. In het algemeen heeft ICT-kennis binnen de installatievakwereld nog een weg te gaan. Bovendien is op het vlak van privacy-bescherming nieuwe wetgeving ingegaan. Wat moeten we doen in samenwerking met opdrachtgevers om technische systemen robuust en resiliant te maken en privacy te garanderen.

Is IoT het einde of een nieuw begin voor het het GBS?
Leander Hamel (Hamel Regeltechniek en lid TVVL Expertgroep Gebouwbeheer & -automatisering)
De opmars van Internet of Things is onmiskenbaar bepalend voor de toekomst van intelligente gebouwautomatisering en gebouwbeheer. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden die buiten het bereik liggen van de huidige generaties GBS. Vervangt IoT het GBS of is synergie denkbaar en zelfs te prefereren? 

Big Data in de gebouwentechniek
Jethro Borsje (The Smart App company)
Het gebruik van Big Data in de gebouwentechniek heeft tot doel om gebouwen inzichtelijk en meer betrouwbaar te maken. Van belang is dat verbeteringen in het binnenmilieu en de prestaties van installaties worden vastgehouden. Een belangrijke factor in het proces van Duurzaam Beheer en Onderhoud is prestatieborging. Het gebruik van Big Data in analyse-processen is relatief nieuw en voegt nieuwe inzichten toe die in deze presentatie zullen worden behandeld. Ook zal worden ingegaan op de rol van de “Data Scientist” in het beheerproces. 

Eindelijk een ontwerpstandaard voor GBS (Jan Kerdel) 
Goed ontworpen, ingestelde en onderhouden technische installaties houden het gebouw op ontwerpconditie en voorkomen onnodig hoge operationele kosten. Tot op heden zijn geen ontwerpspecificaties bekend die vanuit gebruikersperspectief naar een GBS-systeem kijken. De nieuwe ISSO-publicatie probeert via een transparante methodiek eindgebruikers en hun adviseurs een instrument te geven waarmee de ontwerpeisen voor een GBS in kaart kunnen worden gebracht.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Persoonlijke leden en medewerkers bedrijfsleden TVVL € 35,00
Niet-leden € 80,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

(Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Je gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander)

Heb je nog geen account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Bevestiging
TVVL verstuurt de bevestiging één week voorafgaand aan de bijeenkomst.

Factuur
TVVL verstuurt de factuur één week na het evenement.

Annulering
Bij annulering binnen één week voor de bijeenkomst brengt TVVL de volledige deelnamekosten in rekening. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Meer informatie
Tamara van de Wakker, T 088 401 06 30
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen