Over TVVL eindedaglezing Natuurlijk airconditioning met EARTH, WIND & FIRE

TVVL eindedaglezing Natuurlijk airconditioning met EARTH, WIND & FIRE

Het eerste gebouw met EWF concept wordt opgeleverd in 2018

Airconditioning is duur en kost veel energie. We kunnen niet meer zonder maar houden er ook niet echt van, en soms kan het zelfs slecht zijn voor de gezondheid. Een concept voor ‘Natuurlijke Airconditioning’ is rijp voor grootschalige toepassing in bestaande gebouwen en voor nieuwbouw. Ventilatorgeruis, tocht, droge keel en ogen behoren tot het verleden. En de luchtkwaliteit is net zo goed als buiten. Wat energiegebruik betreft wordt de strengste Europese norm met een factor 10 verslagen.

Over één jaar gaat het energie-neutrale Hotel BREEZE in Amsterdam IJburg open, het eerste gebouw in de wereld met natuurlijke airconditioning middels het EARTH, WIND & FIRE (EWF) concept. Waar wachten we nog op? Dit is de vraag die 21 juni aan bod komt.

Sprekers

Ben Bronsema werkt als onderzoeker klimaatontwerp bij TU Delft, faculteit Bouwkunde, afdeling Architectural Engineering+ Technology. Daarnaast is hij eigenaar van Bronsema Consult. Ben geeft een algemeen exposé van het innovatieve klimaatconcept, en gaat specifiek in op de ‘klimaatcascade’ voor natuurlijke toevoer en de conditionering van de ventilatielucht. 

De ‘zonneschoorsteen’ is een integraal onderdeel van het EWF concept. Green Building Engineering B.V. is verantwoordelijk geweest voor het combineren van de 'zonneschoorsteen’ met PV panelen. Ben gaat in het specifiek in op deze 'schoorsteen' voor natuurlijke afzuiging van de ventilatielucht en het oogsten van zonne-energie. 

Programma      

16.30 uur Ontvangst
17.00 uur Deel 1 Klimaatcascade voor natuurlijke toevoer en airconditioning van ventilatielucht.
18:00 uur Pauze met buffet
18.30 uur Deel 2 Zonneschoorsteen voor natuurlijke afzuiging van de ventilatielucht.
19.30 uur Borrel & napraten
19.45 uur Einde

Regiogroep Limburg

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 25,00
Niet-leden € 50,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Factuur
TVVL verstuurt de factuur 1 week na het evenement.

Annulering
Bij annulering binnen 1 week voor het evenement brengt TVVL de volledige deelnamekosten in rekening. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Meer informatie:
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden Congressen en Bijeenkomsten

Deel met anderen