Winnaars B.J. Max Prijs 2020 bekend

09-december-2020

TVVL reikte tijdens de TVVL Techniekdag eind november de B.J. Max Prijs uit aan 2 personen die een studie of onderzoek hebben gepubliceerd op een voor alle geïnteresseerden toegankelijke wijze. Sinds vorig jaar reikt de jury naast de B.J. Max Prijs aan een bewezen expert, ook de B.J. Max Prijs uit aan een jong talent. Dit jaar ging de onderscheiding in de categorie bewezen expert naar Jan Buijs en in de categorie jong talent naar Lieke Noij. Zij ontvingen de onderscheiding uit handen van Wim Zeiler van de B.J. Max Stichting.

De winnaar van de categorie bewezen expert, Jan Buijs, is sinds 1979 bezig op het gebied van geluid. Daarnaast werkt mee dat hij aan NEN normcommissies en ISSO publicaties op het gebied van akoustiek. Ook heeft Jan op vele Nederlandse conferenties op het gebied van het akoustiek lezingen gegeven. Verder is hij ondermeer al jarenlang docent bij de TVVL cursus Geluid in Technische Installaties. Na meer dan 40 jaar houdt hij nog altijd nauwlettend de laatste ontwikkelingen in de gaten, verricht hij met evenveel plezier onderzoek als in de beginperiode en deelt zijn kennis en inzichten. Als akoustisch adviseur heeft hij er voor gezorgd dat in vele gebouwen nu een beter geluidsniveau heerst en het bewustzijn wat betreft de geluidsproductie van warmtepompen sterk is gegroeid.

Voor zijn artikelen en betrokkenheid betreffende het vakgebied van de akoustiek, heeft de jury, bestaande uit Rob van Bergen, Lisje Schellen en Wim Zeiler, besloten Jan Buijs voor te dragen voor de B.J.Max prijs 2020 categorie bewezen expert.

Voorkant penning#2.jpg Penning J. Buijs#2.jpg

Penning L. Noij#2.jpg

Lieke Noij, winnaar van de categorie aankomend talent, heeft haar Bachelor of Science: Civiele Techniek – specialisatie Watermanagement afgerond in 2019 aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is begonnen als stagiaire, vervolgens naast haar studie blijven werken. Het combineren van een voltijd studie en het werken was een uitdaging op het gebied van plannen, ontwikkelen en doelen behalen. Lieke is een goed voorbeeld van de mogelijkheid om werken en studeren succesvol te combineren. Samen met een ervaren collega, Barry Meddeler, heeft ze in een optimale combinatie van ervaring en nieuwsgierigheid een prachtig resultaat bereikt. Het zorgde ervoor dat ze niet beperkt werd in haar gedachten en haar geloof in haar talent. Het hebben van vrijheid, het krijgen van flexibiliteit, geloven in talent, openstaan voor ideeën en het krijgen van kansen zorgen ervoor dat jong talent met plezier werkt in het vakgebied. De combinatie van ervaring en jong talent is een belangrijke kanskaart voor de toekomst voor ons vakgebied.

Voor haar onderzoek naar riothermiesystemen in de praktijk en het thermisch effect op de afvalwaterketen, heeft de jury besloten Lieke Noij voor te dragen voor de B.J.Max prijs 2020 categorie aankomend talent.

JB_2387 vierkant.jpg LIEKE-NOIJ_2.jpg

« Terug

Reacties op 'Winnaars B.J. Max Prijs 2020 bekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.