VLA nieuwe partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

Ondertekening Fijnstof VLA#2.jpg

TVVL en VCCN zijn verheugd dat de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) zich als Partner heeft aangesloten bij het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen. Dit gebeurde door ondertekening van de overeenkomst door Erik van Heuveln, Voorzitter VLA en John Lens, Directeur TVVL na afloop van de Algemene Ledenvergadering van VLA in Bunnik.

“Vanuit VLA ligt onze focus op gezonde binnenlucht. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch om ons als Partner aan dit onderzoek te verbinden. We geven hiermee het signaal af dat we het belang van schone lucht onderstrepen, maar wij willen ook in praktisch opzicht onze bijdrage leveren aan de oplossing. We bieden actief onze kennis en expertise op het gebied van gezonde binnenlucht aan, door onze leden te verbinden aan deze zoektocht naar het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Daarnaast doen we een dringende oproep aan onze leden om ook zelf hun financiële bijdrage te leveren. Met elkaar kunnen we echt het verschil maken,” aldus Erik van Heuveln, voorzitter VLA. 

Zowel John Lens, directeur TVVL, als Eric Stuiver, voorzitter VCCN zijn ontzettend trots dat VLA direct gehoor heeft gegeven aan de oproep tot steun aan dit onderzoek. “Iedereen wil in een gezonde omgeving kunnen werken en leven, maar om dat te kunnen bewerkstelligen is nog veel onderzoek nodig. Dit onderzoek naar de fijnstofreductie in en om gebouwen richt zich niet alleen op de analyse van het probleem. Met dit onderzoek willen we de branche direct praktische handvatten bieden die een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit van woon en werkomgeving,” aldus John Lens.

De oplossing voor schone lucht – Onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen
In 2018 starten TVVL en VCCN met een 3-jarig praktijkonderzoek, waarmee ze nieuwe inzichten opdoen om de hoeveelheid fijnstof in en om gebouwen te reduceren. In dit onderzoek worden 5 gebouwen met uiteenlopende gebruikersfuncties en op zeer belaste locaties onder de loep genomen en gebruikt als testcase voor het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Door dit in 5 typen gebouwen te  onderzoeken, ontstaat een palet aan maatregelen dat breed inzetbaar is in de gehele gebouwde omgeving én direct invloed heeft op de kwaliteit van de woon- en werkomgeving.

Onderschrijft u ook het belang van schone lucht en bent u benieuwd op welke manier u een bijdrage kunt leveren, ga dan naar www.tvvl.nl/fijnstof of neem contact op via info@tvvl.nl.

Over VCCN
Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN) is opgericht in 1988 voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met contamination control en de daarbij behorende facilitaire voorzieningen. Via actuele kennisoverdracht en gezamenlijke uitwisseling van ervaring streeft VCCN voortdurend naar een optimalisering van de vakbekwaamheid in contamination control. Met als belangrijkste doelstelling: het verhogen van uw deskundigheid. VCCN is lid van de International Confederation of Contamination Control Societies (ICCCS). Meer informatie www.vccn.nl

Over VLA
De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) vertegenwoordigt 60 fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische apparaten die actief zijn op de Nederlandse markt. VLA heeft zich ontwikkeld tot dé gesprekspartner van de overheid en politiek, waar het gaat om goede ventilatie en het belang hiervan voor een gezond binnenklimaat. VLA wordt dan ook nauw betrokken bij nieuwe wet en regelgeving op dit gebied. Op Europees niveau werkt VLA samen met de belangenorganisatie Eurovent. Voor meer informatie kijkt u op www.platformbinnenlucht.nl

« Terug

Reacties op 'VLA nieuwe partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.