Sector onderstreept belang schone lucht en zegt steun toe

TVVL en VCCN zijn verheugd met de positieve reactie vanuit de sector op de oproep tot steun voor: ‘De oplossing voor schone lucht’ tijdens een bijeenkomst op dinsdag 22 mei jl. in Woerden. Tijdens deze bijeenkomst onderstreepte Jojanneke van Hardeveld van het Longfonds het belang van schone lucht en de noodzaak van onderzoek naar praktische oplossingen. Daarnaast gingen Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu) en Bob Ursem (TU Delft) als leden van het projectteam dieper in op de problematiek van fijnstof in en om gebouwen en de verdere specificaties van het onderzoek. Na afloop zegde een aantal van de ruim 30 aanwezige deelnemers hun steun aan dit project direct al toe. 

In 2018 starten TVVL en VCCN met een 3-jarig praktijkonderzoek, waarmee ze nieuwe inzichten opdoen om de hoeveelheid fijnstof in en om gebouwen te reduceren. In dit onderzoek worden 5 gebouwen met uiteenlopende gebruikersfuncties en op zeer belaste locaties onder de loep genomen en gebruikt als testcase voor het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Door dit in 5 typen gebouwen te doen, ontstaat een palet aan maatregelen dat breed inzetbaar is in de gehele gebouwde omgeving én direct invloed heeft op de kwaliteit van de woon- en werkomgeving.

Het belang van schone lucht voor iedereen is de genodigden duidelijk. Dagvoorzitter en bestuurslid TVVL Theo Ockhuijsen benadrukte hierbij ook de rol die de leden van beide verenigingen kunnen spelen in het bieden van een oplossing. ‘Door nu uw steun toe te zeggen aan dit project levert u direct een bijdrage aan de ontwikkeling van praktische oplossingen voor schone lucht. En uw steun gaat verder. Kennis delen en ontwikkelen zit in het DNA van onze verenigingen en haar leden. De kennis die met dit onderzoek wordt opgedaan biedt onze sector kansen. Dus pak uw rol en laten we met elkaar de kracht van onze verenigingen tonen!’ aldus Theo Ockhuijsen.

Officiële ondertekening
Naast de bijdrage van onder andere TVVL, VCCN, PIT en het Longfonds is de steun van andere partners hard nodig om de zeer specialistische meetapparatuur in de gebouwen in te kunnen zetten, de resultaten te analyseren en het juiste pakket aan maatregelen af te stemmen en te kunnen implementeren. Speciaal voor dit doel hebben TVVL en VCCN 3 verschillende sponsorpakketten voor de sector samengesteld. De eerste partijen hebben hun steun afgelopen dinsdag toegezegd en tekenen de overeenkomst officieel op dinsdag 26 juni in het bijzijn van John Lens, directeur TVVL en Eric Stuiver, voorzitter VCCN.

Onderstreept u ook het belang van schone lucht en bent u benieuwd op welke manier u een bijdrage kunt leveren, klik dan hier of neem contact op met ons op via info@tvvl.nl 

« Terug