Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvangt 1e certificaat STEK Module A / Transport

Afgelopen januari ontving Truck & Trailer Groep Waalwijk tijdens een STEK ontbijtsessie het eerste certificaat STEK Module A / Transport (F-gassen voor Mobiele Installaties). Henk Kempes, lid College van Deskundigen namens BOVAG Truckdealers, en Peter Voogt, auditor van Kiwa, overhandigden Jos van Gorp het certificaat.

Vrijwillig
Tijdens de bijeenkomst van STEK op 9 januari in Eindhoven legde Van Gorp uit waarom Truck & Trailer Groep Waalwijk vrijwillig dit certificaat wilde behalen. Het bedrijf wil een ‘one stop shop’ zijn voor zijn klanten. Ze hebben een aantal grote klanten met veel koelopleggers die het hele wagenpark bij hen in onderhoud hebben. Het certificaat bevestigt dat zij hun klanten, met de juiste expertise en kwaliteit, al het onderhoud op milieubewuste wijze kunnen leveren.

De audit was voor Van Gorp vrij eenvoudig. Omdat ze bekend zijn met STEK certificering waren de eisen prima op te volgen. De audit verliep dan ook soepel. 

Waarom een STEK Module A / Transport
STEK wil de aanvullende kwaliteitseisen, boven dat wat wettelijk verplicht is, handhaven. Ze zijn voor de hele sector van belang, zoals de zorg voor kwaliteit, voor duurzaamheid en voor veiligheid. Bovendien kwam vanuit de sector zelf de vraag naar een eigen certificering voor de transport sector. STEK biedt daarom nu F-gassen certificering specifiek voor professionele mobiele installaties.

Mobiele koeling
Voor mobiele koeling gelden wettelijke regels op het gebied van F-gassen. Het doel daarvan is emissiepreventie en dit is met name in Artikel 4 (Lekcontroles) en artikel 8 (Terugwinning) in de Verordening (EU) nr. 517/2014 van 16 april 2014 vastgelegd.

« Terug

Reacties op 'Truck & Trailer Groep Waalwijk ontvangt 1e certificaat STEK Module A / Transport'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.