Eerste lichting systeemarchitecten opgeleid

Icoon - student-2.png

Op 7 oktober 2016 startte TVVL met de nieuwe opleiding Systeemarchitect Gebouwautomatisering en – beheer. Op de sluitingsmiddag op 7 juni in Hoevelaken ontvingen de eerste 15 studenten het diploma of certificaat.

Het was de afsluiting van een bijzonder seizoen. Het eerste pilotjaar sloot naadloos aan bij de behoeften in de markt. De opleiding is sinds mei van dit jaar dan ook gecertificeerd door de Stichting Post HBO Nederland als Registeropleiding.

TVVL ontwikkelde deze opleiding samen met de brancheorganisatie Gebouw Automatisering. Voorzitter Piet van Veelen van de brancheorganisatie Gebouw Automatisering toonde zich op de sluitingsmiddag zeer enthousiast over het resultaat. “De sector mist mensen met een integrale kijk op gebouwautomatiseringsprojecten. Mensen met verstand van meet- en regeltechniek, van beveiligings- en klimaatsystemen, van mensen en gebouwen. Met de nieuwe generatie systeemarchitecten gaan we dat gemis langzaam weg werken. Ze kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan de opgave voor 2050, zodat we uiteindelijk de aarde beter achter laten voor de volgende generatie.”

Op de sluitingsmiddag werd de best presterende student, gemiddeld eindcijfer 8,2, van het seizoen 2016-2017 nog eens extra in het zonnetje gezet. Hij ontving naast het diploma een cadeaubon en een jaar gratis lidmaatschap van TVVL.

Voor de cursus die start op 6 oktober 2017 kan nog worden ingeschreven. Deze cursus op post-hbo niveau, leidt in 15 dagen op naar een professionele Systeemarchitect Gebouwautomatisering en -beheer. Aanmelden kan via www.tvvl.nl/cursussen.

« Terug

Reacties op 'Eerste lichting systeemarchitecten opgeleid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.