TVVL Expertgroep Klimaattechniek zorgt voor inzicht in all electric verwarmingssystemen

Icoon-Klimaattechniek - small.png11-mei-2017

Bij (bijna) energie neutrale woningen zijn verwarmingssystemen steeds minder gebaseerd op fossiele brandstoffen. De Expertgroep Klimaattechniek deed samen met De Energiemanager en met financiële ondersteuning van de stichting Promotie Installatietechniek (PIT) een onderzoek naar bestaande technieken voor all electric energie neutrale woningen. Het accent lag daarbij op installatietechnische voorzieningen.

Een overzicht van die technieken staan beschreven in het Technisch Rapport Klimaattechniek 28.  Dit rapport biedt praktische aandachtspunten die van belang zijn bij het ontwerp van en specifieke aandachtspunten voor een energieconcept voor een all electric energie neutrale woning. Met het brede overzicht van all-electric technieken is dit rapport naast installatiedeskundigen ook zeer interessant voor opdrachtgevers en ontwerpers.

In het rapport is een financiële analyse opgenomen waarin een afweging wordt gemaakt tussen hoge investeringskosten met lagere energiekosten (zoals met een warmtepomp) en lage investeringskosten met hogere energiekosten (zoals met weerstandsverwarming).

Het rapport is te downloaden via de TVVL-kennisbank

« Terug

Reacties op 'TVVL Expertgroep Klimaattechniek zorgt voor inzicht in all electric verwarmingssystemen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.