Op naar de 100.000 banen! Ook in de installatiebranche

otib-website.png

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) zet zich samen met UNETO-VNI in om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.

De sociale partners hebben met de overheid afgesproken om in 2026 100.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. OTIB is op zoek naar bedrijven die vacatures hebben of willen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking biedt namelijk kansen voor uw nieuwe werknemer én voor uw bedrijf! Kijk op 100000banen.otib.nl welk voordeel er voor u ligt en welke ondersteuning u vanuit OTIB kunt verwachten.

Op 100000banen.otib.nl vindt u concrete voorbeelden uit de praktijk en hands-on ondersteuning voor uw bedrijf. Niet alleen laten we u graag zien wat de kracht is van meer diversiteit in uw bedrijf, ook vindt u op de website meer informatie over de extra  beschikbare financiële mogelijkheden bij het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidsbeperking.

Goodwill van klanten en betere kansen bij aanbestedingen
Door mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen versterkt u  zowel uw bedrijf intern, als de positie van het bedrijf op de markt. Mensen met een arbeidsbeperking in uw bedrijf zorgen voor meer goodwill bij uw klanten. Ook als deze klant de overheid is. Social return is steeds belangrijker als wegingsfactor voor lokale en nationale aanbestedingen. Is het ingewikkeld? Moet u alleen deze handschoen oppakken? Nee!  Bij het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking kunt u namelijk rekenen op ondersteuning vanuit OTIB en vanuit de overheid. Zo kunt u gebruik maken van een no-riskpolis als iemand van de 100.000 banenafspraak ziek uitvalt als tegemoetkoming voor de loonkosten. Uw eigen risico is hierbij dus zeer beperkt.

Diversiteit biedt u meer
Meer diversiteit zorgt voor betere bedrijfsresultaten. Minder ziekteverzuim, een groter probleemoplossend vermogen en een eerdere signalering van nieuwe ontwikkelingen. Op 100000banen.otib.nl vindt u tips om uw diversiteitsbeleid vorm te geven. Door mensen met een arbeidsbeperking een specifiek takenpakket te geven, stelt u uw huidige werknemers in staat zich beter te richten op hun kerntaken. Tevens kunnen werknemers zich eerder specialiseren, waarmee u eenvoudiger kunt inspelen op veranderingen in de markt!

Meer informatie
Op www.100000banen.otib.nl  vindt u meer informatie over het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking en over de regelingen waarvan u gebruik kunt maken. Ook kunt u terecht bij het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit (www.steunpunt.otib.nl) met vragen en interesse voor het aannemen van werknemers met en zonder een arbeidsbeperking.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van Oort, mediawoordvoerder OTIB, via telefoonnummer 06 - 53 77 03 26

« Terug

Reacties op 'Op naar de 100.000 banen! Ook in de installatiebranche'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.