Nieuw Energie cursussen TVVL

TVVL start met het geven van 3 gerenommeerde cursussen die al vele jaren door voormalig F&B Kennispartner in Energie en Milieu zijn gegeven. TVVL richt zich met deze cursussen op een nieuwe discipline binnen het huidige cursusaanbod: Energie. Centraal in deze cursussen staan kostenbesparing en verduurzaming van energie in de organisatie. 

Energiecoördinator

Aandacht voor energiebeheer is niet alleen nodig uit zorg voor het klimaat, het bespaart ook veel geld. Om een energieadvies op maat voor je organisatie (utiliteit en industrie) uit te kunnen brengen is deskundigheid nodig. Vaak zijn met het toepassen van eenvoudige maatregelen al forse besparingen op de energienota te realiseren.

In deze cursus leer je alles over het energiebeheer. Van het modelleren van energieverbruik tot het inkopen van elektriciteit en gas.

Startdatum: 11 maart 2020
Meer informatie & aanmelden

Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED)

De energie-audit moet worden uitgevoerd door grote ondernemingen (meer dan 250 medewerkers of een omzet van meer dan 50 miljoen euro). Bepaalde ondernemingen zijn vrijgesteld zoals die van MJA3, met energie- of milieubeheersysteem of zorgsystemen. Met het uitvoeren van de EED energie-audit maak je energiezaken inzichtelijk. De audit bestaat onder andere uit een overzicht van de energiestromen (inclusief vervoer), factoren die het energieverbruik beïnvloeden, potentiële energiebesparende maatregelen en een plan van aanpak.

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig een EED-energieaudit van je organisatie (utiliteit en industrie) te maken en beoordelen, en weet je waar je informatie kunt vinden voor het maken en beoordelen van de verplichte EED-energieaudit.

Startdatum: 19 maart 2020
Meer informatie & aanmelden

Warmtenetten in 2 dagen

Aardgas verdwijnt uit de Nederlandse woningen en gebouwen. De verplichting om nieuwe woningen aan te sluiten op aardgas is al verdwenen. De verwarming gaat voor een deel plaatsvinden via warmtenetten die worden gevoed door restwarmte uit industrie, energiebedrijven, afvalverbranding en warm water uit geothermie. Deze cursus gaat in op de actualiteit, wetgeving & beleid, techniek, aanleg en onderhoud en financiering.

Na afloop van de cursus ben je in staat om te adviseren, motiveren en (basis) berekeningen te maken en zelfstandig kritische vragen te stellen ten aanzien van aanleg en aanpassing van warmtenetten.

Startdatum: 10 maart 2020
Meer informatie & aanmelden