TVVL Directie Colleges

TVVL Directie Colleges 2019

In 2019 is het idee om opnieuw directiecolleges en/of een excursie te organiseren. Met de Directie Colleges biedt TVVL een kijkje in de keuken bij innovatieve projecten en bevlogen vakmensen. We zetten sprekers in die vol enthousiasme hun verhaal vertellen aan een select publiek, directieleden van koplopers in de sector. Hun verhalen dragen bij aan inzicht in kansen en bedreigingen, zowel in het algemeen voor de leefomgeving als in het bedrijfsleven. Tegenstrijdigheden in regelgeving, tegenstellingen in belangen, beschikbaarheid van nieuwe technieken, betrokkenheid van burgers en de rol van ondernemers passeren de revue. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esmeralda Pondman.

TVVL Directie College - Studiereis 2018

In het najaar van 2018 heeft de TVVL Studiereis & Directiecollege Waterstofeconomie plaatsgevonden in Duitsland. In deze tweedaagse, namen de deelnemers kennis van de ontwikkeling van waterstof in de automotive industrie van Duitsland. Er werd een bezoek gebracht aan het H2centrum in Herten, de brandstofcellenfabriek in Duisburg en het onderzoekscentrum in Jülich. Lees hier meer over op TVVL Connect in de community Waterstof.

Terugblik TVVL Directie Colleges 2017

TVVL 3e Directie College - november 2017
Duurzaam ondernemen: Over investeren in duurzaam ondernemen
Na Amersfoort en Utrecht was dit keer Rotterdam de 'place to be'. Voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana, omgedoopt tot Blue City, stond decor voor een 2-tal colleges. Sprekers Wouter Veer, die het oude Tropicana ombouwt tot een incubator voor start ups in de circulaire economie en Martijn Lopez Cardoso van Black Bear, een bedrijf dat autobanden recycled in een bruikbare grondstof carbon black, namen de deelnemers mee in hun ondernemerschap en hun in- en aanzat tot investering in duurzaamheid. 

TVVL 2e Directie College i.s.m. Rijkswaterstaat - september 2017
Beyond Sustainability: De duurzaamheid voorbij … een ‘positive footprint’ in 2050!

Met 125 andere deelnemers is gedroomd over een positive footprint in 2050 langs de thema’s Topsoil, Clean Air, Smart Mobility, Green City en Circular Economy. Tijdens het event is een eerste stap gezet om de dromen te realiseren, door ideeën uit te werken en samenwerking aan te gaan. Het samenbrengen van ‘unusual partners’ heeft de innovatiekracht van de totale groep een enorme boost gegeven. Hieronder het evenement samengevat in tekeningen en foto's. 

   
   

Beyond sustainability getekend!

TVVL 1e Directie College  - mei 2017
Tussen droom en daad: Over de verduurzaming van onze leefomgeving.
Bekijk de korte video- impressie. Søren Hermansen nam de bezoeker mee in het internationale succesverhaal over verbinding leggen tussen mens, economie en ecologie op het Deense eiland Samsø. Dit Deense eiland ontwikkelde van een fossiele brandstof importerend eiland naar een exporteur van duurzame energie waarbij het einddoel volledig fossiel vrij is. Marjolein Shiamatey,Senior Technologist ReGen Villages,  gaf een kijkje in het eerste zelfvoorzienende ecodorp in Almere. Het dorp moet niet alleen op het gebied van voedsel maar ook op het gebied van energie zelfvoorzienend zijn. Een combinatie van energiebronnen als geothermie, zonne-energie, zonne-thermische energie, wind en biogas zorgen hiervoor. Zij gebruiken daarbij de nieuwste technologie.