Ervaar de workshop PvE Gezonde Kantoren

Scroll down

Workshop PvE Gezonde Kantoren

De energieprestatie van kantoren krijgt tegenwoordig standaard veel aandacht, maar welke garanties zijn er dat de kantoren na oplevering ook goed genoeg scoren op de aspecten gezondheid, comfort en prestaties van de medewerkers? Met de publicatie ‘PvE Gezonde Kantoren’ wordt een handreiking gegeven aan partijen die kantoren willen (her)ontwikkelen die niet alleen energiezuinig zijn maar vooral ook gezond, comfortabel en productiviteit-bevorderend. Download hier gratis de publicatie ‘PvE Gezonde Kantoren’.

Inhoud workshop

Tijdens deze workshop (instructiebijeenkomst) nemen we je mee in de achtergronden, hoe het programma van eisen in elkaar zit en hoe je het PvE al tijdens de ontwerpfase kunt gebruiken. Hierbij zal ook tijd zijn om in te gaan op casussen van de deelnemers.

Tijdens de workshop worden de volgende vragen behandeld:

  • Wat houdt het Gezonde Kantoren PvE in?
  • Waar komen de eisen uit het PvE vandaan en hoe verhouden de eisen zich tot bv. de standaard RVB eisen, (inter)nationale normen, het Bouwbesluit en de WELL gezond bouwen richtlijnen?
  • Wat is de relatie met het energiegebruik?
  • Welke voordelen t.a.v. productiviteit en ziekteverzuim zijn te verwachten als men het PvE hanteert?
  • Hoe zit het met het gebruik van het PvE in de praktijk? Bv. bij het (her)ontwerpen van klimaatinstallaties en gebouwen in nieuwbouw en verbouwsitaties?
  • En hoe pas je de eisen toe tijdens de beheersfase bv. als onderdeel van onderhoudscontracten of als referentie wanneer er binnenklimaatklachten onderzocht worden?

Vooropleiding

Vooropleiding op minimaal hbo-niveau met enkele jaren werkervaring.

Uitgereikt studiemateriaal

Hand-out

Docent

De workshop wordt verzorgd door dr. ir. Atze Boerstra van bba binnenmilieu, één van de samenstellers van het PvE Gezonde Kantoren, in samenwerking met ir. Froukje van Dijken (bba binnenmilieu).