Ervaar de workshop BENG en WENG

Scroll down

Workshop BENG en WENG

Inhoud workshop

In deze workshop komen de ambitieniveaus en verschillen tussen de energieprestatie-instrumenten BENG en WENG aan bod.

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle nieuwbouw, woning- en utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Dit vervangt de huidige EPC. Net als EPC geeft BENG ook geen waarde voor het werkelijke energiegebruik van gebouwen.

Gezien het belang van de werkelijk energieprestatie is vanuit de TVVL Expertgroep Klimaattechniek het idee ontstaan om een uniforme methode te ontwikkelen om de energieneutraliteit te bepalen, Werkelijk Energie Neutraal Gebouw (WENG). WENG is het nieuwe, door TVVL geïntroduceerde, label op basis van het werkelijke energiegebruik van een gebouw en is een betrouwbare indicator voor de werkelijke energie-efficiëntie van utiliteitsgebouwen.

In deze interactieve workshop behandelen we de nieuwe BENG-eisen en discussiëren we over het gestelde ambitieniveau. Ook wordt het WENG label uitgelegd en worden toepassingsmogelijkheden getoond.

  • BENG, wat is het en hoe hoog ligt de lat.
  • WENG-label, uitleg en toepassing.
  • Het verschil tussen BENG en WENG.
  • Omgaan met BENG en WENG.

Vooropleiding

Vooropleiding minimaal mbo-niveau met enkele jaren werkervaring.

Uitgereikt studiemateriaal

Hand-out

Docent

De workshop wordt verzorgd door een ervaren docent. Hij is in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.