TVVL Talent Academy

Scroll down

TVVL Talent Academy

Ben jij een technisch talent werkzaam in de installatietechniek en ben je op zoek naar nieuwe kennis en inzichten? Is het voor jou belangrijk om te investeren in je toekomst door een technische vervolgopleiding te volgen, je vakkennis uit te breiden of je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen? Maak dan kennis met de TVVL Talent Academy.

Vanaf maart 2019 biedt TVVL een nieuw opleidingstraject aan. Binnen 1,5 jaar begeleiden we je van een stevige basis naar een post-hbo diploma Hogere Elektrotechniek of Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde). De opleiding is zó opgebouwd dat je werken en leren kunt combineren. Daarnaast biedt de opleiding je een netwerk met andere technisch professionals, met wie je, tijdens én na de opleiding, ervaringen uit kunt wisselen.

Leerdoel/resultaat

De TVVL Talent Academy bestaat uit 3 delen. Om iedereen op gelijk niveau te krijgen, begint de opleiding met een Schakelcursus Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde. Voor beide opleidings-trajecten is dit noodzakelijke basiskennis voor het begrijpen van installatietechnische principes en -berekeningen. De schakelcursus bestaat uit een e-learningdeel en 2 lesdagen. De tweede lesdag is toegespitst op E of W-lesstof. Je sluit dit deel af met een deelexamen. Slaag je hiervoor, dan ontvang je je eerste certificaat en kun je verder naar het volgende deel van de opleiding.

Zodra je deel 1 succesvol hebt afgerond, volgt de  basisopleiding Elektrotechniek (6 lesdagen) of Werktuigkunde (7 lesdagen). Je leert hier basisprincipes, theorie en normen en richtlijnen toe te passen. Ook start je in dit onderdeel met het maken van installatietechnische berekeningen. Dit deel sluit je af met een deelexamen. Slaag je hiervoor, dan ontvang je je tweede certificaat en stroom je door naar het post-hbo deel van de opleiding.

Het laatste en grootste onderdeel is de post-hbo opleiding Hogere Elektrotechniek (16 lesdagen) of de post-hbo opleiding luchtbehandelingstechniek (15 lesdagen). Je sluit af met een schriftelijk examen. Slaag je hiervoor, dan ontvang je het post-hbo diploma.

In onze brochure kun je meer over de leerdoelen lezen.

Voor wie?

  • Voor jou als jong professional.
  • Je hebt de wens om een post-hbo opleiding te volgen in de in de Elektrotechniek of Werktuigkunde.
  • Je bent werkzaam in de installatiebranche en je ambieert een functie als werkvoorbereider, engineer, calculator, ontwerper of bijvoorbeeld projectleider.

Vooropleiding

  • Je hebt minimaal een technische mbo-opleiding.
  • Ook als zij-instromer met een hbo-opleiding ben je welkom.

Studielast

25 praktische bijeenkomsten (verdeeld over 3 delen) met een tussenperiode van telkens een paar weken, zodat je de stof in je dagelijkse praktijk kunt toepassen. De totale studiebelasting is 450 uur waarvan 150 lesuren (contacturen). De totale opleiding duurt 18 maanden.

Inhoud en opzet

Het TVVL Talent Academy opleidingstraject bestaat uit 3 delen:

  1. Schakelcursus Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde
  2. Basis Elektrotechniek of Basis Werktuigkunde
  3. Post-hbo Hogere Elektrotechniek of post-hbo Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde).

De opleiding is zó opgebouwd dat je werken en leren kunt combineren. Daarnaast biedt de opleiding je een netwerk met andere technisch professionals, met wie je, tijdens én na de opleiding, ervaringen uit kunt wisselen.

Studiecoach

Werken en leren is pittig. We willen dat zoveel mogelijk deelnemers het programma succesvol afronden. Dat is goed voor jou, voor de markt, je werkgever én voor TVVL. Daarom kun jij exclusief bij dit traject gebruik maken van een studiecoach. Zodra je deel 1 hebt afgerond, staat er een studiecoach voor je klaar die jou kan begeleiden in het verdere E- of W traject. Op vaste spreekuren voorafgaand aan een lesdag is de studiecoach aanwezig om jou te helpen met je huiswerk, om je extra te ondersteunen bij onderdelen waar je moeite mee hebt en om je voor te bereiden op deelexamens en het post-hbo examen. De studiecoach is een vakinhoudelijk ervaren expert, en ook docent bij TVVL.

Terug naar cursusoverzicht