Presenteren en overtuigen met lef

Scroll down

Presenteren en overtuigen met lef

In je werk komt het regelmatig voor dat je een presentatie moet geven. Voor veel mensen levert dit de nodig spanning op. Hoewel je over voldoende kennis beschikt, vind je het lastig om deze op een originele en meer ontspannen manier voor het voetlicht te brengen. Je bent bang voor kritiek of ziet op tegen de vragen die na afloop gesteld kunnen worden. Je bent eigenlijk op zoek naar handvatten om je publiek te boeien op een manier die ook past bij wie jij bent en hoe jij de dingen aanpakt.

Leerdoel/resultaat
Na dit ontwikkeltraject ben je jezelf meer bewust van je eigen presentatievaardigheden en -technieken en sta je beter voorbereid, zekerder en met meer lef voor een groep. Je presentaties zijn creatiever, doeltreffender, duidelijker en effectiever. Kortom: je bereikt makkelijker je doel en je presentaties blijven bij de toehoorders hangen!

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor idereen die wel eens presentaties geeft; of het nu aan een kleine of een grote groep is (opdrachtgevers, adviseurs, bewoners, bouwteam, projectteam klanten, collega’s, etc.).

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist

Studielast
3 praktische bijeenkomsten (2 keer een dag en 1 keer een halve dag) met een tussenperiode van telkens een paar weken, zodat je de stof in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Inhoud en opzet
- Persoonlijke schriftelijke intake met alle cursisten
- Opdracht voorafgaand aan de cursus
- Opdrachten tussen de lesblokken
- Praktijkgerichte cursus met veel interactie en oefeningen onder begeleiding van een ervaren docent.

We werken met kleine groepen (maximaal 10 personen). Op die manier komt iedereen voldoende aan bod om met zijn/haar presentaties te experimenteren en te werken aan de leerdoelen. De kracht van deze cursus is dat we technici bij elkaar brengen met gelijksoortige uitdagingen en in herkenbare situaties. Bij deze cursus dus geen gemêleerd gezelschap, maar leren van en met gelijkgestemden. Deze cursus is specifiek gericht op de onderwerpen waar je als technicus baat bij hebt.

Terug naar cursusoverzicht