Nieuwe BIM cursussen

Word jij de eerste post-hbo’er met BIM-kwalificatie?

BIM - Bouw Informatie Modellering - is dé nieuwe werkmethode binnen de bouw. Deze werkwijze waarin het draait om een gedigitaliseerd bouwproces biedt enorm veel voordelen. Wil jij daarin meegroeien, dan heb je als moderne bouwprofessional de meest actuele bagage nodig om via de BIM-methodiek te werken. Met onze unieke post-hbo opleiding ‘BIM Coördinator’ leiden we praktijkmensen op tot dé persoon die met een BIM-team een gevalideerd BIM-model oplevert. Naast deze bijzondere opleiding tot BIM Coördinator biedt TVVL ook de praktijkcursus ‘Startend BIM-modelleur’.

BIM Coördinator

De opleiding BIM Coördinator is niet de zoveelste training. Het is de meest uitgebreide en intensieve opleiding die jou als BIM-specialist op hbo-niveau alle fundamentele kennis bijbrengt die bij je rol als BIM Coördinator past. En dat zijn niet alleen technische, functionele en vakinhoudelijke eisen. Ook coaching, management en persoonlijke ontwikkeling maken onderdeel uit van deze opleiding. Daarom werken we in kleine groepen van maximaal 10 personen en behoren individuele coaching en een persoonlijkheidsanalyse (DISC) ook tot deze opleiding.  

Unieke opleiding
De cursus BIM Coördinator is de eerste opleiding tot BIM Coördinator in Nederland waarvoor de post-hbo registratie is aangevraagd. Voor het samenstellen van de opleiding tot ‘BIM Coördinator’ kwam de input van mensen uit het werkveld; specialisten die dagelijks met BIM te maken hebben. Hierdoor is de cursusinhoud op de meest optimale wijze afgestemd op de praktijk. De opleiding wordt niet door 1, maar door 2 docenten verzorgd zodat er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding is. Dit zijn beide ervaren BIM-experts die nog elke dag op de werkvloer actief zijn.

Praktijkgericht
De opzet en inhoud van de opleiding zijn erg praktijkgericht: tijdens de in totaal 15 lesdagen komen niet alleen diverse praktijkcases aan bod, maar de cursist voert ook verschillende praktijkopdrachten uit om de geleerde vaardigheden toe te passen. Na het voldoende afsluiten van de verplichte werkopdrachten volgt een examinering aan de hand van een eindpresentatie.

Praktische informatie cursusinhoud

  • Minimaal werk- en denkniveau technische mbo niveau 4-opleiding met relevante werkervaring in BIM-projecten in de installatiebranche
  • Startdatum: 14 februari 2020
  • Duur: 15 cursusdagen; de lestijden zijn 09.00 – 16.30 uur
  • Prijs: € 9.500, inclusief lesmateriaal, maaltijd en koffie/thee en exclusief 21% BTW.
  • Locatie: Woerden en Veenendaal

Meer informatie & inschrijven


Startend BIM Modelleur

Heb je ambitie en wil je een rol in het BIM-proces, dan is de cursus ‘Startend BIM-Modelleur’ echt wat voor jou. Hier leer je hoe je in het BIM-proces aan het werk gaat en hoe je zowel E- als W-installaties binnen de virtuele bouwomgeving kunt modelleren. Ook zorgen wij dat je relevante informatie in plain Revit MEP kunt filteren en hoe je effectief communiceert binnen een BIM-project.

Door en voor de werkvloer
Voor de opleiding ‘Startend BIM Modelleur’ bundelde TVVL samen met BIMpuls, BIMcreators en BLuetech de projectkennis en praktijkervaring van verschillende BIM-experts. De cursus heeft hierdoor een sterke samenhang met de dagelijkse praktijk en is tegelijk erg toegankelijk en prettig werkbaar.

Praktische informatie cursusinhoud

  • Relevante opleiding in elektro-of installatietechniek vereist.
  • Startdatum: 4 februari 2020
  • Duur: 6 cursusdagen, de lestijden zijn van 9.00 tot 16.30 uur.
  • Prijs: € 2.875 inclusief lesmateriaal, lunch, koffie/thee en exclusief 21% BTW.
  • Locatie: BIM Creators Academy in Veenendaal.

Meer informatie & inschrijven