Leidinggeven

Scroll down

Leidinggeven

Ben je geïnteresseerd in techniek en vind je het leuk om met je collega’s samen te werken? Wil je meer weten over hoe je leidinggeeft en wil je je leidinggevende vaardigheden versterken? Dan is de cursus Leidinggeven iets voor jou. 

Je kunt pas goed leidinggeven aan anderen, als je goed kunt leidinggeven aan jezelf. Het eerste waar we in deze Cursus dan ook aan gaan werken, is leidinggeven aan jezelf. In deze cursus krijg je praktische handvatten aangereikt om je basisvaardigheden leidinggeven te verbeteren, waardoor je je leidinggevende rol op een goede manier in kunt vullen. Je krijgt inzicht in je rol als leidinggevende en je leert om je eigen stijl te herkennen en ontwikkelen. Begrippen als coachend leidinggeven, situationeel leidinggeven en motiverend leidinggeven kun je na deze cursus toepassen in de praktijk. We behandelen de verschillende leiderschapsstijlen, zelfkennis en zelfsturing, helder communiceren, omgaan met weerstand, feedback geven en ontvangen en motivatietactieken.

Leerdoel/resultaat 

Na dit ontwikkelingstraject weet je waar je talenten liggen op het gebied van leidinggeven aan technici en beschik je over inzichten hoe je effectief leiding geeft aan jezelf en aan de ander.

Voor wie?

Je bent net gaan leidinggeven of je gaat binnenkort leidinggeven en je herkent je in bovenstaande beschrijving.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Studielast 

5 praktische bijeenkomsten van een middag met een tussenperiode van telkens 3 weken, zodat je de stof  in de praktijk kunt toepassen. Opdrachten die je in de praktijk kunt uitvoeren, kosten geen extra tijd.

Inhoud

Telefonische intake met alle cursisten.
Praktijkgerichte cursus met veel interactie en oefeningen onder begeleiding van een ervaren docent.

De kracht van deze cursus is dat we de taal van de installatiesector spreken en technici bij elkaar brengen met gelijksoortige uitdagingen en in herkenbare situaties. Bij deze cursus dus geen gemêleerd gezelschap, maar leren van en met gelijkgestemden. Deze cursus is specifiek gericht op de onderwerpen waar je als technicus baat bij hebt.

Terug naar cursusoverzicht