Legionellapreventie Adviseur

Scroll down

Legionellapreventie Adviseur

logo Nieuw groen.png

Waarom de Cursus Legionellapreventie Adviseur 

We kennen allemaal de berichten in het nieuws over legionellabesmetting en de verregaande gevolgen voor onze gezondheid. Legionellapreventie is bij ontwerp, realisatie en beheer van koud- en warmtapwaterinstallaties daarom van groot belang. In de cursus Legionellapreventie leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden.

Je krijgt inzicht in de regelgeving omtrent legionellabestrijding, de werkwijze van risicoanalyse en -inventarisatie en de beheersmaatregelen. De cursus gebruikt hiervoor tappuntenlijst, principeschema’s en leidingtekeningen. De cursus sluit aan op de ISSO BRL 6010 ‘Legionellarisicoanalyses en beheersplannen voor collectieve leidingwaterinstallaties’.

Leerdoel/resultaat

In de cursus Legionellapreventie Adviseur leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden.

Voor wie?

Startende of ervaren engineers, ontwerpers of projectleiders werkzaam bij een adviesbureau, leverancier, opdrachtgever of overheid.

Vooropleiding

Minimaal een succesvol afgeronde mbo-opleiding met enkele jaren relevante werkervaring in het vakgebied.

Docenten

De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.

Terug naar cursusoverzicht