Legionellapreventie

Scroll down

Legionellapreventie

logo Nieuw groen.png

Waarom de Cursus Legionellapreventie  

We kennen allemaal de berichten in het nieuws over legionellabesmetting en de verregaande gevolgen voor onze gezondheid. Legionellapreventie is bij ontwerp, realisatie en beheer van koud- en warmtapwaterinstallaties daarom van groot belang. In de cursus Legionellapreventie leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden. Het doel is om je kennis te actualiseren en jouw impact als adviseur te vergroten in een intensieve 1 daagse update training.

Je krijgt inzicht in de actuele regelgeving omtrent legionellabestrijding, de werkwijze van risicoanalyse en -inventarisatie en de beheersmaatregelen. De cursus gebruikt hiervoor tappuntenlijst, principeschema’s en leidingtekeningen. 

Leerdoel/resultaat

In de cursus Legionellapreventie leer je hoe besmetting in koud- en warm tapwaterinstallaties voorkomen kan worden.

Voor wie?

Startende of ervaren engineers, ontwerpers of projectleiders werkzaam bij een adviesbureau, leverancier, opdrachtgever of overheid.

Vooropleiding

Minimaal een succesvol afgeronde mbo-opleiding met enkele jaren relevante werkervaring in het vakgebied.

Docenten

De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.

BRL6010 van kracht per 1 januari 2021

De nieuwe BRL6010:2019 is per 1 januari 2021 ingegaan. Het certificaat voor BRL6010, versie 2013, blijft tot juli 2022 geldig. Daarna is een nieuw certificaat noodzakelijk. Lees hier meer over de veranderingen en certificering.

Terug naar cursusoverzicht