Opstellen en beoordelen van een betrouwbare kostenraming voor alle projectstadia

Kosten
Scroll down

Ramen en Budgetteren voor Installatietechnici

Waarom de cursus Ramen en Budgetteren

Het maken van een kostenraming is in alle stadia van een project een lastige opgave. Enerzijds omdat op elementenniveau betrouwbare kosteninformatie ontbreekt en anderzijds ontbreekt betrouwbare informatie over aantallen van deze elementen. De introductiecursus Installatiekostendeskundige behandelt op dag 1 en 2 de competentie kostenramen en levert betrouwbare kosteninformatie met bijbehorende randvoorwaarden voor zowel de werktuigkundige als de elektrotechnische installaties. In de exploitatiefase speelt de kostenproblematiek bij de verschuiving van het denken vanuit investeringskosten naar levensduurkosten. Dag 3 gaat in op de onderhouds- en vervangingskosten van gebouwgebonden installaties. Onderhoudsindicatoren zorgen voor, via een praktische invulling, inzicht in de levensduur-verwachting en de onderhoudskosten op korte en lange termijn.

Na deze cursus ben je in staat om de wetmatigheden en afhankelijkheden te herkennen en hiermee een betrouwbare kostenraming te maken voor alle stadia in projecten. 

Voor wie?

Deze cursus bedoeld voor kostendeskundigen met een gedegen kennis van installatietechniek zoals: adviseurs, installateurs of medewerkers van bouwkostenbureaus en opdrachtgevers met een achtergrond in de installatietechniek.

Vooropleiding

Een succesvol afgeronde hbo-opleiding of hbo werk- en denkniveau en voldoende praktijkervaring in het vakgebied.

Uitegreikt cursusmateriaal

  • Syllabi via leeromgeving 
  • Boek: Vuistregels voor installatiekosten van drs. K. van Olst.

Docenten

De cursus Ramen en Budgetteren voor Installatietechnici wordt door ervaren docenten van K&R Consultants verzorgd in samenwerking met TVVL.

Terug naar cursusoverzicht