Expert Binnenklimaattechniek

Scroll down

Expert Binnenklimaattechniek

Waarom de cursus Expert Binnenklimaattechniek

Het vakgebied binnenklimaat is sterk onderhevig aan veranderende inzichten en wet- en regelgeving. De eisen op het gebied van comfort en gezondheid in relatie tot het binnenklimaat worden strenger. Diverse organisaties hebben tools ontwikkeld om het binnenklimaat te omschrijven of te beoordelen. Bestekken van Binnenklimaat Nederland, het Programma van Eisen Gezonden Kantoren, maar ook het Binnenklimaat Label.

In de cursus Expert Binnenklimaat benoemen we de geldende binnenklimaataspecten en geven we een overzicht en de toepassingsmogelijkheden van de verschillende tools.

Leerdoel/resultaat

Na het succesvol afronden van deze gecertificeerde wet- en regelgevingcursus heb je gedegen kennis van de huidige en nieuwe stand van zaken over de eisen van het binnenklimaat. Je begrijpt de Nederlandse wet- en regelgeving voor de installatie van het binnenklimaat van kantoren en scholen. Ook leer je het verband tussen productiviteit en het binnenmilieu. In welke klimaatomstandigheden zoals het CO2 gehalte, de frisse luchtstroom en de temperatuur van een gebouw, ontstaat de hoogste productiviteit van inzittenden? Hoe stel je de luchtfilters in voor een beter binnenmilieu? Tijdens deze cursus ontdek je welke toepassingen er zijn van diverse tools voor het oplossen van deze vraagstukken

Voor wie?

Technici die de TVVL opleiding Luchtbehandelingstechniek hebben gevolgd of die werkzaam zijn in de klimaattechniek en zich willen laten bijscholen op het gebied van binnenklimaat.

Vooropleiding

Minimaal een succesvol afgeronde mbo-opleiding.

Inhoud

  • Laatste stand van zaken eisen binnenklimaat
  • Binnenklimaat kantoren en scholen
  • Binnenmilieu vs productiviteit
  • Luchtfilters/Binnenmilieu
  • Gebruik diverse beschikbare tools

Docenten

De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.

Terug naar cursusoverzicht