Maatwerk cursus? Docent worden? Lees meer!

Scroll down

Algemene Cursusinformatie TVVL

De Rol van Cursussen in Kennisdeling

TVVL is een belangrijke kennispartner in de technologiesector. Wij denken na over oplossingen voor de technische uitdagingen van de toekomst. Dat doen we op verschillende niveaus en met verschillende disciplines. De vereniging vormt een knooppunt, wij maken de verbinding tussen kennis en mensen. We bieden professionals in de installatietechniek de mogelijkheid om offline én online samen te werken, kennis te ontwikkelen en kennis te delen. Een platform waar professionals elkaar kunnen vinden en verbinding kunnen aangaan. 

Kennis bieden wij aan in opleidingen en cursussen, workshops, TVVL Connect en TVVL Magazine. TVVL organiseert toonaangevende en inspirerende evenementen en (regio)bijeenkomsten. Daarnaast biedt TVVL in expertgroepen en communities de mogelijkheid gedachten en ideeën door te ontwikkelen. 

TVVL Cursusaanbod

Op het cursusoverzicht valt ons volledige aanbod aan vakinhoudelijke opleidingen, cursussen en workshops te ontdekken. Het is een compact en overzichtelijk verzamelpunt van verschillende clusters aan bijscholing in de bouw en technische installatiesector. Deze clusters zijn gebaseerd op disciplines. Op die manier herken je in een oogopslag de cursuscategorie waar je naar zoekt en heb je altijd een startpunt om op terug te vallen. Ook navigeer je hier via één klik door naar andere aanbiedingen zoals de WarmtepompAcademy cursussen, de Workshops en de Algemene Cursusinformatie.

De disciplines bestaan uit Klimaattechniek, Sanitaire Technieken, Meet & Regeltechniek / Gebouwautomatisering, Elektrotechniek, Duurzame energie, Projectmanagement en Kwaliteitsborging, Persoonlijke Groei Cursussen, Algemeen en Samenwerkingen met derden. Om de tijd wordt het cursusaanbod uitgebreid. Deze uitbreidingen ontdek je gemakkelijk via onze cursusgids, sociale media kanalen en onze nieuwsbrief. Ook herken je de nieuwe cursussen aan het “Nieuw!” Label op onze website.

Wil jij ook een cursus volgen? Ontdek dan ons uitgebreide aanbod en vergroot je baankansen. Iedereen kan een carrière maken, dus jij ook.

Maatwerk cursussen

Wij bij TVVL begrijpen dat de behoeften aan kennis en vaardigheden soms net anders zijn dan het klassieke curriculum. Daarom verwelkomen wij bedrijven en groepen medewerkers die behoefte hebben aan op maatgemaakte bijscholing. Op basis daarvan brengen wij graag de opzet in beeld (klassikaal of zelfstudie).

Lees meer

Docenten

TVVL telt circa 90 praktijkdocenten waarvan ieder één of meerdere lessen verzorgd. Elke docent is geselecteerd op zijn of haar praktijkervaring en didactische vaardigheden. Onze docenten zijn een belangrijk knooppunt in onze cursusopzet. Net als TVVL zijn zij enthousiast over kennisdeling en interactie over hun vakgebied met anderen. Zo leren de studenten niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. Met hun ervaring en expertise begeleiden de docenten de leerlingen over de juiste weg naar ontwikkeling, zodat zij na een succesvolle afronding hun organisatie en branche kunnen versterken bij het behalen van hun doelen.

Lees meer

Werkveldadviescommissie

De Werkveldadviescommissie heeft als taak alle TVVL Cursussen te ontwikkelen en de kwaliteit ervan te bewaken. Om de kwaliteit te borgen, zijn er verschillende kwaliteitsprocedures vastgelegd. De Werkveldadviescommissie ziet erop toe dat deze procedures op de juiste manier worden gevolgd. Daarnaast houden de leden de ontwikkelingen in het vakgebied en in de markt nauwlettend in de gaten. Zij bekijken de mogelijkheden om nieuwe kennis in de vorm van een cursus, workshop, masterclass of inhouse training aan te bieden.

Lees meer

De zekerheden van TVVL Cursussen

Wil of ga jij een cursus bij TVVL volgen? Dan bieden wij jou de zekerheden TVVL Cursussen. Zo ben je verzekerd van de allerbeste vakdocenten en ben je als TVVL lid extra voordelig uit. Er zijn geen verborgen kosten of verrassingen en je kennis is binnen no-time jouw weer up-to-date.

  ICoon 4 zekerheden tvvl cursussenICoon 5 zekerheden tvvl cursussen     

Lees meer

Cursusvoorwaarden

TVVL vindt duidelijke voorwaarden belangrijk. Voor jou en voor ons. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Op ons inschrijfformulier ga je akkoord met onze cursusvoorwaarden. Die kun je daar ook raadplegen. Voor jouw gemak kun je onze cursusvoorwaarden ook hieronder vinden. 

Lees meer

SPHBO gevalideerde opleidingen

De SPHBO (Stichting post hoger beroepsonderwijs Nederland) wil met kwalitatieve toetsing een duidelijk onderscheid maken in post-hbo opleidingen in Nederland. Ze testen of de kwalitatieve aspecten van het curriculum en examen voldoende aansluiten met de grenswaarden van een opleiding op post-hbo niveau. Opleidingen die voldoen aan de norm verkrijgen een beschermd predicaat, dat alleen door de SPHBO kan worden verleend. Wanneer een opleiding geschikt is voor het predicaat, behoort deze tot een registeropleiding. Lees op onze SPHBO pagina verder wat voor voordelen aan een registeropleiding gebonden zijn.

Lees meer

Cursusmateriaal en online leeromgeving

Alle TVVL cursussen worden geleid door vakdocenten die de stof vanuit de praktijk goed weten over te brengen. De theoretische onderbouwing van de lesstof wordt in de meeste cursussen ondersteund door syllabi en boekwerken, zoals het Handboek Installatietechniek. Via de elektronische leeromgeving www.tvvl-academy.nl heb je als cursist toegang tot de theorie, werkopdrachten, handouts en uitwerkingen van de door jou gevolgde cursus.

Extra Voordelen

Toegang tot ISSO Open

Naast de online leeromgeving wordt binnen veel TVVL cursussen gebruik gemaakt van ISSO-publicaties als aanvulling op het lesmateriaal. Als deelnemer aan deze TVVL cursus heb je daarom gedurende de loopperiode van de cursus gratis toegang tot ISSO Open. Deze bevat meer dan 400 leerbronnen en producten.

Tegemoetkoming studiekosten

TVVL vindt dat educatie voor iedereen mogelijk zou moeten zijn. Nu is het alleen zo dat de cursussen en opleidingen niet kunnen bestaan zonder gezamenlijke bijdragen. Gelukkig zijn er voor degene die het goed kunnen gebruiken een aantal mooie manieren om de studielasten een beetje of zelfs met flinke marges te verzachten. Je komt al snel in aanmerking voor verschillende kortingen en tegemoetkomingen op cursusprijzen. Je heb al kunnen lezen over dergelijke extra’s zoals het gratis magazine en 15% ledenkorting op onze algemene cursuspagina. Daar houdt het nog niet op! Zo zet Wij Techniek zich vurig in voor het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling met 3 genereuze subsidieregelingen. Lees meer over deze subsidies en andere manieren van cursuskorting via de onderstaande knop.

Lees meer