Community Circulaire Installaties

Scroll down

Community Circulaire Installaties

Community Circulaire installaties

Grondstoffen zijn eindig, omdat wij op een planeet leven met een eindige hoeveelheid grondstoffen. Om niet eindig te zijn in wat wij produceren of in de toekomst wordt geïnstalleerd, moeten materiaalstromen gesloten worden (circulair economie). Vanuit de markt is er al veel aandacht voor circulaire bouwmaterialen, maar over circulaire gebouwinstallaties is nog weinig bekend. Dit ondanks dat bij een gemiddeld nieuwbouw project het materiaalgebruik voor gebouwinstallaties circa 20-30% is, en dit alleen maar toe zal nemen hoe meer gebouwen richting energieneutraal gaan. 

In het kader van circulaire bouwen willen wij een strategie ontwikkelen waarmee circulaire gebouwinstallaties ontworpen kunnen worden (vergelijkbaar met de trias energetica). Gebouwen zullen de komende jaren véél comfortabeler, veiliger én energiezuiniger moeten worden. Om dit te realiseren krijgen gebouwinstallaties steeds meer een leidende rol in de bouwsector. 

Projecten

Groen gebouw.jpg

Circulaire Gebouwinstallaties - Voortgangproject

Bekijk project

Leden

  • Paul van Dorp, voorzitter
  • Nordin Oudshoorn
  • Olaf Oosting
  • Toine van den Boomen
  • Emil Root
  • Ruben Pelzers
  • Allard Lambers

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Hoewel de initiatiefnemers in de installatiebranche actief zijn is de community juist bedoeld voor participatie vanuit de hele bouwsector. Dus bouwer, architecten, adviseurs, opdrachtgevers, start-ups, enz. zijn allen meer dan welkom deel te nemen! Sterker nog: we hebben elkaar nodig om de bouw leuker en productiever te maken. So join the group! Bezoek een van onze Community Cafés (bekijk de agenda) of neem contact op met de volgende personen:

Elmer van Krimpen, Community Manager Kennisontwikkeling bij TVVL (e.vankrimpen@tvvl.nl of 088 - 401 06 11)