BIM-Community

BIM Community

Samen staan we voor de uitdaging de productiviteit en de kwaliteit in de bouwsector te verhogen. Digitalisering, robotisering en andere technologieën spelen hier een belangrijke rol in. Om de technologieën goed voor ons te kunnen laten werken is een gestructureerd Bouwwerk Informatie Model (BIM) van cruciaal belang. Om tot een bruikbaar BIM model te kunnen komen werken diverse partijen met elkaar samen. Hoe beter de samenwerking en informatie uitwisseling, hoe groter het profijt is dat we hier als sector uit kunnen halen.

De afgelopen jaren hebben we bij diverse initiatieven met elkaar samengewerkt om de kwaliteit van de BIM modellen te verbeteren. Tos dusver is dit voornamelijk gericht geweest op de datakwaliteit en de rol die bijvoorbeeld leveranciers of software bedrijven hierin spelen. Minder belicht zijn de afspraken, processen en tooling die de integrale samenwerking en datakwaliteit bevorderen. Denk hierbij aan uniforme informatie uitwisselingsafspraken, standaard procesafspraken of het delen van (best) practices m.b.t. tooling. Daar wordt een verandering in aangebracht door de BIM Community bij TVVL.

Waarom TVVL?

TVVL heeft als grote kracht dat alle deelnemers in de bouwkolom zijn aangesloten. Dit biedt de mogelijkheid de integrale vraagstukken ook integraal te behandelen. Daarnaast bestaat het netwerk van TVVL uit diverse specialisten en invloedrijke personen om een verandering ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Het feit dat een gevestigde technische vereniging als TVVL achter een ontwikkeling is BIM staat is tenslotte een belangrijk baken om op te gaan bouwen.

Onderwerpen 

Bij de start hebben we een 3-tal relevante onderwerpen op de agenda gezet om op te pakken:

  1. BIMformatieflow in de keten
  2. De zin en de onzin van LOD
  3. Robotisering en BIM

Daarnaast hebben we een maandelijks BIM Community Cafe waar op een informele en ontspannen manier ideeën en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Meer achtergronden over de community en de onderwerpen zijn terug te vinden in het startdocument

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Hoewel de initiatiefnemers in de installatiebranche actief zijn is de community juist bedoeld voor participatie vanuit de hele bouwsector. Dus bouwer, architecten, adviseurs, opdrachtgevers, start-ups, enz. zijn allen meer dan welkom deel te nemen! Sterker nog: we hebben elkaar nodig om de bouw leuker en productiever te maken. So join the group!

Word lid via de Online Community op LinkedIn: Triple BIM Community. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de volgende personen: 

  • Daniëlle Dikhoff, Community Manager Kennisontwikkeling bij TVVL (d.dikhoff@tvvl.nl of 088 - 401 06 08)
  • Kees Boekel, BIM Programmamanager bij Engie (kees.boekel@engie.com of 088 - 484 72 22)

TVVL Triple BIM Community Café 

Het eerstvolgende TVVL Triple BIM Community Café is een kennissessie bij CyBe Construstion in Oss op vrijdag 2 november 2018. CyBe is de bouwer van de eerste mobiele 3D beton-printer. 
Aanmelden voor de kennissessie kan nog.