Triple BIM Community

BIM Community

Samen staan we voor de uitdaging de productiviteit en de kwaliteit in de bouwsector te verhogen. Digitalisering, robotisering en andere technologieën spelen hier een belangrijke rol in. Om de technologieën goed voor ons te kunnen laten werken is een gestructureerd Bouwwerk Informatie Model (BIM) van cruciaal belang. Om tot een bruikbaar BIM model te kunnen komen werken diverse partijen met elkaar samen. Hoe beter de samenwerking en informatie uitwisseling, hoe groter het profijt is dat we hier als sector uit kunnen halen.

De BIM Community brengt mensen online en offline bijeen die kennis willen uitwisselen en samen willen werken aan onderwerpen ter verbetering van de productiviteit en het imago van de bouw. Met de BIM community wordt daarnaast een stevige basis gelegd voor digitalisering van sector. Er zijn op het moment 3 projecten geselecteerd en er worden interessante Triple BIM Community Cafés georganiseerd.

Waarom TVVL?

TVVL heeft als grote kracht dat alle deelnemers in de bouwkolom zijn aangesloten. Dit biedt de mogelijkheid de integrale vraagstukken ook integraal te behandelen. Daarnaast bestaat het netwerk van TVVL uit diverse specialisten en invloedrijke personen om een verandering ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Het feit dat een gevestigde technische vereniging als TVVL achter een ontwikkeling is BIM staat is tenslotte een belangrijk baken om op te gaan bouwen.

Onderwerpen 

Bij de start hebben we een 3-tal relevante onderwerpen op de agenda gezet om op te pakken:

  1. BIMformatieflow in de keten
  2. De zin en de onzin van LOD
  3. BIM als collega

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Hoewel de initiatiefnemers in de installatiebranche actief zijn is de community juist bedoeld voor participatie vanuit de hele bouwsector. Dus bouwer, architecten, adviseurs, opdrachtgevers, start-ups, enz. zijn allen meer dan welkom deel te nemen! Sterker nog: we hebben elkaar nodig om de bouw leuker en productiever te maken. So join the group! Bezoek een van onze Community Cafés (bekijk de agenda) of neem contact op met de volgende personen: