Carrier

TVVL Kennispartner: Carrier

Wat is Carrier voor organisatie?

Dick van Giezen, managing director: “Carrier is fabrikant en distributeur van HVAC apparatuur in de ruimste zin van het woord. Heating in de vorm van warmtepomptechnologie. Ventilatie in de vorm van luchtbehandelingskasten en ook rooftop units. AirConditioning in complete systeemoplossingen met VWF (Variabel Water Flow) als basis. Maar niet alleen vanuit een systeemgedachte, ook vanuit wat we noemen ons “Natural Leadership”. Het gaat er niet om wat je zelf als organisatie kunt bereiken, maar vooral ook om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Daarom wordt wereldwijd op vele facetten samengewerkt op het gebied van onderwijs, training, research en partnerships. De verantwoordelijkheid voor een milieuverantwoord systeem leidt bijvoorbeeld tot lidmaatschap van Green Building Councils verdeeld over 4 continenten, maar ook ontwikkeling en meediscussieren over het gebruik van koudemiddelen.

Waarom is Carrier TVVL Kennispartner?

“Kennis delen zit in onze genen. Dr. Willis Carrier heeft deze industrie ontwikkeld met vele systemen en concepten. Door altijd alles op te schrijven en te delen is dit bedrijf gegroeid tot de nr. 1 van de wereld. Vanuit die gedachte zijn we als Carrier ook nauw verbonden met TVVL waarbij een langdurige relatie in de vorm van Kennispartner belangrijk is in plaats van event sponsoring.”

Op welke manier levert Carrier als Kennispartner een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied?

“Zoals gezegd door kennis te delen. Onze organisatie levert docenten, neemt deel in Expertgroepen, geeft lezingen, maar stelt tevens cursussen beschikbaar aan TVVL, die we zelf geven. Daarnaast is de samenwerking in de bouwkolom met architecten, projectontwikkelaars, adviseurs en bouwers belangrijk om bij het gebouwontwerp de juiste input te kunnen leveren, zodat de klimaatinstallatie optimaal in het gebouw geïntegreerd is.”

Kijk voor meer informatie op www.carrier.nl.

carrier logo nieuw.png