Over YOUNG TVVL Energieopslagreis

YOUNG TVVL Energieopslagreis

Header YOUNG energiereis_Tekengebied 1

Laat je onderdompelen in de wereld van energieopslag

TVVL een exclusieve Energieopslagreis door Nederland. Tijdens deze reis ligt de focus op Energieflexibiliteit & Energieopslag en hoe deze innovaties ons helpen in de energietransitie.

We starten op een centrale locatie en nemen je mee op een reis in het uitdagende energielandschap. Om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen is niet alleen het opwekken van duurzame energie van belang, maar ook de beschikbaarheid van deze groene energie op het juiste moment en de juiste plaats. Daarbij lopen we tegen zaken aan zoals netcongestie of 'dunkelflaute' (zogenaamde momenten wanneer er geen wind of zonne-energie aanwezig is).

Energieprijzen kunnen per uur variëren waardoor een spel ontstaat van vraag en aanbod. Hiermee ontstaan nieuwe businesscases om van een vraag- naar een aanbod gedreven bedrijfsvoering te gaan. We bezoeken diverse bedrijven die zich bezighouden met energieopslag, gecombineerd met interessante lezingen. Een bijzondere reis over duurzame energieopslag en mogelijkheden voor de toekomst.

Bezoek Venema

Venema opent de deuren op hun nieuwe productielocatie waar mobiele batterijsystemen en laadsystemen worden ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens dit bezoek leer je over de combinatie van batterijtechnologie en DC laadinfra. We krijgen uitleg over efficiënte systeemoplossingen op basis van hoogspanningsbatterijsystemen en leren welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot het opladen van elektrische voertuigen en hoe er veilig wordt gewerkt met hoogspanningssystemen in het werkveld. Daarnaast krijgen we kleine (thuis)batterijsystemen te zien waarbij er een link wordt gelegd naar een energieleverancier (zoals Tibber), waarop energie kan worden opgeslagen en gebruikt. 

Presentatie en rondleiding in het Nanolab Universiteit Twente

We worden ontvangen door prof. dr. Ir. Mark Huijben van de Universiteit Twente. Hier krijg je een presentatie over de Next-Generation Battaries - op weg naar een duurzame toekomst. 

De vraag naar batterijen stijgt met 20% per jaar, waardoor het gebruik van non-critical materials en circulaire processen een dringende noodzaak wordt. Geen van de huidige oplaadbare batterijtechnologieën kan volledig voldoen aan alle uitdagende eisen voor onze toekomstige energieopslagtoepassingen, met betrekking tot energiedichtheid, oplaadtijd, levensduur, veiligheid, circulariteit en duurzaamheid. In deze presentatie krijg je een overzicht van de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzame, next-generation batterijtechnologie.

Na de presentatie volgt een unieke rondleiding door het MESA+ NanoLab.

Ontdek de energietransitie op The Green Box campus

_DSF8815 (1) (003)The Green Box campus biedt letterlijk ruimte aan de energietransitie met kantoor-, productie-, test- en opslagruimtes op een meer dan 18 hectare groot terrein. De campus huisvest en verbindt diverse cleantech bedrijven, voorziet jong talent van kennis en inspiratie, én ontwikkelt ter plekke een eigen integraal schoon energiesysteem. Tijdens je bezoek maak je kennis met de innovatieve bedrijven Super B (producent van hoogwaardige lithium-ijzerfosfaat accu's), SmartGrid (ontwikkelaar van grote opslagsystemen) en NieuweWeme (maatwerk bedrijf voor cleantech oplossingen). Pak deze kans om de toekomst te ontdekken!

Wil jij verzekerd zijn van een plekje? Meld je alvast aan. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

CONNECT, INSPIRE & JOIN dit YOUNG-TVVL evenement!

YOUNG TVVL

Icoon-Young.png

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deelnemersprijs

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Marieke Rouvoet
T 088 4010614 | m.rouvoet@tvvl.nl 

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen