Over TVVL bijeenkomst Internet of Things (IoT)

TVVL bijeenkomst Internet of Things (IoT)

Kennis op het gebied van Internet of Things (IoT) is beperkt en schaars, maar waar in de toekomst steeds meer vraag naar gaat komen. Met deze bijeenkomsten wil TVVL de kennis over IoT verbreden. Zo kan iedereen de vruchten plukken van de huidige en toekomstige IoT toepassingen. In een effectieve middagsessie worden theorie en praktijk gecombineerd via de Marvin kit. Tijdens de sessie maken de deelnemers kennis met een E-learning platform, de IoT Educatie Kit en het IoT platform (met sensoren voor geluid, temperatuur, een axis accelerometer & gyroscope en een ultrasone afstandssensor). In het tweede deel gaan we dieper in op veranderingen voor de installatiebranche door IoT en sluiten we af met een brainstorm over wat deze nieuwe mogelijkheden gaan betekenen.

Het is beslist geen zit en luister sessie, iedereen gaat actief aan de slag. Het practicum is opgebouwd rondom de IoT Educatie Kit. De IoT Educatie Kit is speciaal ontwikkeld om hands-on aan de slag te gaan met Internet of Things. Met de kit bouw je je eigen slimme sensor en leer je over IoT-connectiviteit en data-platformen.

Hoe werkt de Marvin IoT-kit?
2De IoT Academy Educatie Kit bestaat uit alle benodigde componenten om je eigen sensor te maken: een developer board, diverse sensoren, internet connectiviteit (LoRa), Internet of Things (IoT) platform en een applicatie voor het zichtbaar maken van data. In de IoT Educatie Kit zit de Marvin developer board die zo is ontwikkeld dat het een kwestie is van plug and play. Je configureert de Marvin eenvoudig door hem in je USB-poort van je laptop te steken en via het online platform download je de code. Met behulp van een programma upload je makkelijk de code op het developer board. Je verbindt je sensoren eenvoudig via een kabeltje met het board, je stopt vervolgens het board met daaraan de sensoren in de meegeleverde powerbank en je hebt een werkend IoT device.

Het device zal de data van de sensoren doorsturen naar het platform, waar er allerlei dashboards gebouwd kunnen worden en data-analyses kan doen. Binnen enkele minuten heb je dus al jouw eigen IoT oplossing inclusief dashboard gebouwd! De kit is een kwaliteitsapplicatie en bevat onder andere:

  • een Marvin Developer Board LoRaWAN,
  • Powerbank (5V/2000 mAh),
  • een ultrasone afstandssensor
  • plug & play grove sensoren, zoals:
    • geluid
    • temperatuur,
    • axis accelerometer & gyroscope 

Meer info over de Marvinkit. De kosten voor de Marvin kit is 115,- euro (ex BTW) . Facultatief kan de kit gekocht worden.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden € 120,00
TVVL medewerkers bedrijfsleden € 60,00
TVVL persoonlijke leden € 60,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Amber van Marrewijk, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen