Over TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #4 Voorspellend conditie afhankelijk onderhoud

TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #4 Voorspellend conditie afhankelijk onderhoud

header webinar.jpg

TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #4 Voorspellend conditie afhankelijk onderhoud

Hoewel steeds meer data verzameld wordt van gebouwen en klimaatsystemen, wil dat niet direct zeggen dat we meer inzicht krijgen. Het vertalen van data naar informatie en vervolgens die informatie doorontwikkelen tot kennis is doorgaans een langdurig traject. In de afgelopen jaren zien we een sterke focus op datagedreven technieken waarbij generieke ‘domme’ modellen getraind worden op data om die vervolgens slim te kunnen inzetten voor allerlei toepassingen zoals Predictive Maintenance.

Aan de andere kant kent iedereen wel die ene senior collega, die een korte blik werpt op data en met een analyse komt, die een junior engineer dagen zou kosten. Dát is de kracht van ervaring en expertise. Binnen ons onderzoek is onze visie dat we die kennis van de ervaringsdeskundige niet moeten laten voor wat het is, maar moeten integreren met de datagedreven aanpak. Als we die visie kunnen toepassen op zowel objectieve meetdata van systemen alsook op subjectieve data van gebruikers (hoe ervaart men het klimaat?), kunnen we ook de gebruiker écht centraal stellen.

In deze lezing tonen we op welke manier structuur aangebracht kan worden om tot generieke foutdetectie en verbeterde gebouwprestatie te komen. Hierbij komen zowel de toepassing van rule-based algoritmes als machine learning aan bod. Tot slot volgen de laatste ontwikkelingen van de geautomatiseerde diagnoses en predictive maintenance vanuit het Brains4Buildings subsidietraject.

De webinar is het vierde deel van een serie over big data. Bekijk ook de andere delen: TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #1 Energieflexibiliteit van gebouwen, TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #2 Fout Detectie & Diagnose en TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #3 Data management and storage Haystack versus Brick

Programma
14.00 uur Opening en introductie van het webinar
Wim Zeiler
14.05 uur Lezing 1:  Het combineren van datagedreven en kennisgedreven analyses voor foutdiagnose en Predictive Maintenance
Rick Kramer
14.25 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
Wim Zeiler
14.30 uur Lezing 2: Building value with data-analysis, FDD & Predictive Maintenance
Mike van der Heijden
14.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
Wim Zeiler

Rick-Kramer2WebversionSmall4

Spreker
Rick Kramer is Assistant Professor aan de TU Eindhoven binnen de leerstoel Building Services. Daarnaast is hij oprichter en directeur bij DYSECO, een spin-off gericht op dynamische klimaatbeheersing. Zijn expertise omvat numeriek en experimenteel onderzoek op het vlak van energieprestatie van gebouwen en thermisch comfort en thermofysiologie van de gebruiker. Zijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van data-analyse en modelgebaseerde technieken (i) om de gebruikerservaring mee te nemen (human-in-the-loop) in de aansturing van het binnenklimaat en (ii) voor robuuste en betrouwbare klimaatsystemen die passen in een smart grid voor energieflexibiliteit.

Mike_kleur

Spreker
Mike van der Heijden studeerde in 2010 cum laude af aan de TU/e, opleiding Building Services. In zijn loopbaan heeft hij zich voornamelijk gericht op simulatietechnieken in en rondom de gebouwde omgeving. Zo adviseerde hij op verschillende thema’s, zoals klimaatverandering, binnenklimaat, windhinder, energie optimalisaties, clean technology, tunnel- en brandveiligheid. Ook publiceerde hij over enkele van deze thema’s. In zijn huidige baan past hij zijn kennis vanuit gebouwsimulaties toe op de data die middels PULSE Core uit gebouwen en installaties wordt verkregen. Dit met als doel om het binnenklimaat te verbeteren en gelijktijdig onderhoudskosten en energiegebruik te minimaliseren.

Wim Zeiler

Moderator
Wim Zeiler started in Building Services industry in 1983 and is since 2001 full professor Building Services at the faculty of the Built Environment at the Eindhoven University of Technology (TU/e). In addition Zeiler is still part time building services technology specialist at Kropman Building Services contracting. In 2014 he received the professional science award of REHVA, the European federation for Heating-, Ventilation and Air-Conditioning. His current research is on Healthy ventilation in day care centres & schools, Intelligent buildings and Flexible Smart Grid integration.

 

Deelname is gratis. Meld je van tevoren aan om de toegangslink te ontvangen.

TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden Gratis
TVVL persoonlijke leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:

Marieke Rouvoet
T 088 401 06 14

Mariëlle van Pelt
T 088 401 06 09

Amber van Marrewijk
T 088 401 06 05

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen