Over TVVL eindedaglezing Urban Mining en Milieulasten voor Installaties

TVVL eindedaglezing Urban Mining en Milieulasten voor Installaties

header regio Limburg

Urban Mining en Milieulasten voor Installaties

We leven in een goudmijn. Tenminste, als je de grondstoffen van bijvoorbeeld je eigen bezittingen, maar ook van de gebouwen om je heen, op waarde kunt schatten. In bestaande producten zitten namelijk waardevolle metalen en mineralen, die opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit herwinnen van grondstoffen uit bestaande producten en gebouwen wordt ook wel “Urban Mining” genoemd. Wanneer geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden kan dit een positieve impact hebben op het milieu, de zogenaamde milieulasten. Maar wat betekent dit voor de gebouwde omgeving en in het bijzonder onze installaties? Gaat het wel zo makkelijk om technische installaties of componenten daarvan te oogsten? En wat is het effect hiervan op het milieu? Over het begrip “Urban Mining” en de milieulasten voor installaties gaan we dieper in tijdens de TVVL eindedaglezing op woensdag 2 juni in regio Limburg.  

Impact in de circulaire bouweconomie
Tijdens de bouw van bijvoorbeeld een kantoor of wooncomplex wordt een groot deel van de milieulasten veroorzaakt door de technische installaties. Niet gek met alle bijzondere grondstoffen die er voor nodig zijn. Veel winst kan daarom behaald worden door deze materialen te oogsten uit gebouwen die afgebroken worden. Echter is er nog veel onduidelijk of dit wel mogelijk is, aangezien niet alles meer aan de kwaliteit en eisen van vandaag voldoet.

Tijdens deze lezing op 2 juni nemen sprekers Rob van Lith van New Horizon en Mantijn van Leeuwen van het NIBE jullie mee over de kansen voor het oogsten van installatietechniek en de milieu-impact die hierbij komt kijken. Ook gaan ze de samenwerking aan met ketenpartners

 Ben jij geïnteresseerd in deze lezing? Schrijf je dan nu in!

Sprekers

Rob van Lith1

Rob van Lith – Manager Circulaire Samenwerkingen bij New Horizon Urban Mining B.V.

In zijn rol helpt hij o.a. woningcorporaties en ontwikkelaars en beleggers circulaire ambities waar te maken. New Horizon gelooft in circulaire economie als het nieuwe economische model. Wij werken op een ondernemende manier aan de transitie naar dit nieuwe model. Dat doen we met overtuiging en lef! Wij laten zien dat circulair ondernemen beter is, door het te doen. Risicodragend en met passie.

mantijn van leeuwen_crop

Mantijn van Leeuwen – Directeur NIBE B.V.

Als Chemisch Technoloog heeft Mantijn altijd veel interesse gehad in de impact van de industrie op de leefomgeving. Veel is technologisch mogelijk, maar we lopen vaak tegen de beperkingen aan van ons economische systeem. Daarnaast heeft Mantijn 3 jaar bedrijfskunde gestudeerd waarbij duidelijk werd dat het binnen ons systeem nog vaak ontbreekt aan de waardering van maatschappelijke waarde. Samen met het NIBE probeert hij vanuit milieu-technische analyses inzicht te krijgen in deze impact. Deze moeten we economisch expliciet maken, anders kunnen we er met ons huidige systeem niet op sturen of het systeem moet aangepast worden. Bij NIBE wordt hier dagelijks aan gewerkt.

Programma

16:00 uur  Ontvangst
16:10 uur  Welkom door TVVL regio Limburg
16.15 uur 

Lezing: Urban Mining (vragen inbegrepen)

16:55 uur  Korte pauze
17:00 uur  Lezing: Milieulasten (vragen inbegrepen)
17:40 uur  Borrel & napraten
18:30 uur  Einde

Regiogroep Limburg
Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden € 50,00
Studenten (op vertoon collegakaart) Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden € 25,00
TVVL persoonlijke leden € 25,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie: 
Marieke Rouvoet
T 088 4010405
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen