Over TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #3 Data management and storage Haystack versus Brick

TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #3 Data management and storage Haystack versus Brick

header webinar.jpg

THE BIG DATA POTENTIAL #3 Data management and storage Haystack versus Brick

Systemen zoals HVAC, security en home automation spelen een centrale rol in de ambitie om gebouwen om te vormen tot smart buildings. De groeiende informatisering maakt het mogelijk om real-time data te verzamelen over het gebruik van bestaande gebouwen via sensoren en monitoring systems. Hierbij staat een aantal praktische onderzoeksvragen open:

  • Hoe combineren we verschillende systemen van verschillende marktpartijen?
  • Hoe maken we dit beschikbaar uit deze verschillende systemen?
  • Hoe garanderen we veiligheid van data en systemen?
  • Hoeveel data moet centraal beheerd worden en hoeveel data hoort op het toestel te blijven (on-device signal processing)?

De antwoorden op bovenstaande vragen vind je in dit webinar. We brengen in kaart welke mogelijkheden tot dataopslag er zijn en geven voorbeelden van dataopslag in een Brick, Haystack, en Linked Building Data-aanpak.

In het tweede deel van het webinar bespreken we toepassingen met o.a. sensornetwerken. Hoe worden deze systemen in een netwerk geconfigureerd en geïntegreerd met behoud van veiligheid? En hoe maken we daarbij het gebruik van semantische en statistische artificiële intelligentie mogelijk? We presenteren een basisarchitectuur waarin systemen in combinatie met een gebouwbeheersysteem (GBS) functioneren en tegelijk input leveren aan een ML-omgeving zoals een Digital Twin, waarbij de werkelijke situatie continue wordt vergeleken met uitgangspunten in het ontwerp.

De webinar is het derde deel van een serie over Big Data. Bekijk ook de andere delen: TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #1 Energieflexibiliteit van gebouwen en TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #2 Fout Detectie & Diagnose

Programma
14.00 uur Opening en introductie van het webinar
Werner Vink
14.05 uur Lezing 1: Databeheer voor Smart Buildings: Brick en Haystack
Pieter Pauwels
14.25 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A
Werner Vink & Pieter Pauwels
14.30 uur Lezing 2:  Toepassingen en implementatie
Jan Kerdel
14.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A en afsluiting
Werner Vink & Jan Kerdel

Pieter Pauwels Spreker
Pieter Pauwels is Associate Professor aan de TU Eindhoven, Faculteit Built Environment. Eerder was hij actief aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek behandelt het gebruik van informatiesystemen door de levenscyclus van de gebouwde omgeving heen. Dit gaat om Building Information Modelling (BIM) in de ontwerp- en engineeringfase, real-time communicatie tijdens het bouwproces (bijvoorbeeld industrialisering en robotisering) en asset management tijdens de operationele fase van gebouwen, installaties en infrastructuur.

Pauwels is actief in het Eindhoven AI Systems Insititute (EAISI) en het TUe Digital Twin Lab (DTLab) en hij is een drijvende kracht achter verschillende internationale congressen rond het onderwerp Linked Building Data zoals de Linked Data in Architecture and Construction (LDAC) workshop en European Council on Computing in Construction (EC3). 
Jan Kerdel Spreker
Jan Kerdel is zelfstandig adviseur en eigenaar bij Kerdèl Consultancy. Hij is ruim zeven jaar actief als onafhankelijk consultant voor eindgebruikers en de automatiseringsbranche. Hij ondersteunt organisaties bij het maken van keuzes als het gaat om de automatisering en het beheer van gebouwen.

Eerder was hij verantwoordelijk voor marketing, sales en productmanagement binnen de managementteams van gerenommeerde fabrikanten als Landis & Staefa, Siemens Building Technologies en Priva.

Kerdel is actief in netwerken, waaronder in de kennisvereniging TVVL. Hij is de grondlegger van de post HBO-opleiding “Systeemarchitect Gebouwautomatisering en Beheer”.

Werner Vink Moderator
Werner Vink is werkzaam bij EFESO Consulting. Vink is als professional veel bezig met efficiënt beheer en onderhoud van gebouwen en heeft een duidelijke visie hoe gebouwdata hierin een grote toegevoegde waarde kan leveren. Daarnaast is hij één van de docenten van de TVVL cursus “Prestatiemonitoring en -analyse vanHVAC-installaties”.

Deelname is gratis. Meld je van tevoren aan om de toegangslink te ontvangen.

TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden Gratis
TVVL persoonlijke leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Marieke Rouvoet
T 088 401 06 14

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen