Over TVVL Webinar Warmtepomp toepassingen bij aardgasloze woningen

TVVL Webinar Warmtepomp toepassingen bij aardgasloze woningen

header webinar.jpg

Warmtepomp toepassingen bij aardgasloze woningen

TVVL regio Noord Holland nodigt je uit voor een webinar met het actuele onderwerp: Warmtepomp toepassingen bij aardgasloze woningen.

Zoals het (demissionair) kabinet toegezegd heeft worden er de komende jaren meer dan 100.000 woningen per jaar gebouwd. Dit is een geweldig kans om een enorme inhaalslag te maken in Nederland rondom de milieudoelstellingen als we de meerderheid van deze woningen aardgasloos maken met perfecte isolatie, een dak vol zonnepanelen, ventilatie met HR WTW en een warmtepompsysteem.

Over dit laatste gaat deze webinar, waarbij wij vooral de aandacht willen vestigen op het feit dat aardgasloze woningen met warmtepomp al ruim gebouwd worden in Nederland. Sebastiaan Knepper spreekt over aardgasvrije woningen met warmtepomp, nieuwbouw en bestaande bouw van geschakelde woningen maar ook hoogbouw. Vervolgens licht Gerard Twisk de stand van zaken van de toe te passen waterpomp systemen toe. 

Programma
11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Gijs Limmen
11.05 uur Aardgasvrije woningen met warmtepomp
Sebastiaan Knepper 
11.25 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
moderator
11.30 uur Stand van zaken van de toe te passen warmtepomp systemen
Gerard Twisk
11.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator Gijs Limmen

merosch-sebastiaan-knepper-600x600-crop-58-38-q85 (002)

Spreker
Sebastiaan Knepper is na zijn studie Sustainable Energy Technology aan de TU Delft in oktober 2019 bij Merosch komen werken. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich gefocust op duurzame energie technieken in Nederland, met name de verschillende warmtepomptechnieken.
Sebastiaan houdt zich enerzijds bezig met het verduurzamen van de bestaande bouw. Hierbij geeft hij vooral advies over hoe gebouwen zo effectief mogelijk van het gas afgekoppeld kunnen worden. Anderzijds doet hij onderzoek naar geschikte energiesystemen voor nieuwbouwprojecten en hoe de materialen in deze nog te realiseren gebouwen een zo laag mogelijke milieu-impact kunnen hebben.

Gerard Twisk (2)

Spreker
Gerard Twisk heeft enkele jaren als projectleider bij een installatiebedrijf gewerkt waarna hij is gestart als Accountmanager bij een CV-ketel fabrikant. In die tijd werd de HR ketel ontdekt en Gerard heeft die jaren lang gepromoot. Een overstap naar een andere fabrikant bracht hem ook in aanraking met grote HR ketels en utiliteit bouw. Daaruit kwam ook een functie binnen TVVL uit. Na jaren in de ketel  branche werkzaam geweest kwam een nieuw uitdaging. De warmtepomp.
Na 10 jaar bij Duitse warmtepomp fabrikant gewerkt te  hebben is hij in april 2018 bij Daikin gestart en daar volop bezig met de verkoop van warmtepompen, hybride systemen voor de woningbouw. Daarnaast is hij betrokken bij het Daikin collectief systeem.

Gijs-website-scaled (2) Moderator
Gijs Limmen is Senior adviseur en voorzitter TVVL regio Noord Holland.
Binnen zijn carrière heeft Gijs gewerkt bij verschillende installatiebedrijven en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van gebouwinstallaties en duurzaamheid.
De afgelopen 7 jaar is hij werkzaam als adviseur en sinds 2020 vervult hij deze rol bij De Groene Grachten, waar hij een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van onze monumenten, landgoederen en historische gebouwen.

Op diverse duurzame vlakken zoals energietransitie, circulariteit en gezonde gebouwen heeft Gijs veel kennis en een schat aan ervaring, hij kan een autoriteit genoemd worden op het gebied van WKO installaties en warmtepompen.

Vanuit zijn inspiratie om houdbaar met de aarde én mensen om te gaan, is hij altijd bezig met innovatie en draagt actief bij aan het creëren van een gezonde leefomgeving.


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden Gratis
TVVL persoonlijke leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Marieke Rouvoet
T 088 401 06 14

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen