Over TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #1 Energieflexibiliteit van gebouwen

TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #1 Energieflexibiliteit van gebouwen

header webinar.jpg

TVVL Webinar THE (big) DATA POTENTIAL #1 Energieflexibiliteit van gebouwen

Onderzoek heeft aangetoond dat veel HVAC-installaties binnen gebouwen onvoldoende presteren op het gebied van comfortprestaties en/of energiegebruik. Tegelijkertijd genereert de meet- & regeltechniek in deze systemen grote hoeveelheden data. In deze data schuilt vaak informatie over de individuele prestaties van HVAC-componenten, de prestaties in relatie tot andere componenten en het systeem als geheel.

Maar wat betekent dit nu echt? Hoe kan gebouwdata vandaag de dag al waarde aan je business toevoegen en waarom moet je dit willen? Dit zijn vragen die aan bod kwamen in de TVVL eindedaglezing THE (big) DATA POTENTIAL. Sprekers Werner Vink en Dave Baas doken in de wereld van gebouwdata en lieten zien hoe je vandaag de dag gebouwdata in kunnen zetten om comfortklachten te reduceren, effectiever onderhoud te plegen en energiekosten te verlagen. Deze succesvolle lezing heeft een vervolg gekregen in de cursus Prestatiemonitoring en -analyse van HVAC-installaties. Daarnaast is er nu een nieuwe serie webinars gepland.

In deze webinars delen we wetenschappelijke inzichten op het gebied van big data toepassingen. Door kennisinstellingen en het bedrijfsleven samen te laten werken kunnen we deze inzichten omzetten in toegevoegde economische waarde voor de eindgebruikers. De economische meerwaarde is immers de drijvende kracht achter innovaties voor zowel eindgebruikers als installatie branche. Samir Ahmed voert onderzoek uit onder dit onderwerp in het kader van het NWO TransAct project samen met o.a. TU Eindhoven en TU Delft. De webinars zijn een casestudie voor dit onderzoek.

Na het volgen van deze webinars heb je een overzicht van de ontwikkelingen in de wetenschappelijke wereld op het gebied big data van gebouwgebonden installaties.

Sprekers

Shalika

Spreker
Shalika Walker is a Postdoctoral Researcher from the group of Building Physics and Services at TU Eindhoven. She is involved in the projects, Smart Energy Systems in the Built Environment and Automating performance assurance climate installations. The multidisciplinary work within the projects and the broad range of exciting topics always captivate her profoundly. Her research interests are mainly, data-driven energy analysis, all-electrical energy systems, and energy-neutral neighborhoods.

Dennis van Goch Spreker
Dennis van Goch is a Program Manager, Engineer & Innovation Leader experienced in (international) multidisciplinary projects related to smart energy buildings & cities. He has a background in physics, engineering (BSc.) and performance simulation in buildings (MSc.) and is a technological designer (PDEng.). Dennis is currently leading the TROEF consortium which aims to create CO2 neutral communities by sharing energy, data and services.
Werner Vink Moderator
Werner Vink is werkzaam bij EFESO Consulting. Werner is als professional veel bezig met efficiënt beheer en onderhoud van gebouwen en heeft een duidelijke visie hoe gebouwdata hierin een grote toegevoegde waarde kan leveren. Daarnaast is hij 1 van de docenten van de TVVL cursus “Prestatiemonitoring en -analyse vanHVAC-installaties”.

Programma van TVVL Webinar Inzet van gebouwdata voor een beter beheer van installaties

Op maandag 18 oktober:
11:00 - 11:05 Opening door Werner Vink
11:05 - 11:15 Toelichting onderzoek door Samir Ahmed en korte live enquĂȘte
11:15 - 11:30 Presentatie Shalika Walker
11:30 - 11:35 Vragen
11:35 - 11:50 Presentatie Dennis van Goch
11:50 - 11:55 Vragen
11:55 - 12:00 Afsluiting

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden Gratis
TVVL persoonlijke leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Marieke Rouvoet
T 088 401 06 05

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen