Over TVVL Webinar Speed (up)date NEN1010:2020

TVVL Webinar Speed (up)date NEN1010:2020

header webinar.jpg

Speed (up)date NEN1010:2020

De TVVL Expertgroep Elektrotechniek neemt je mee in de opvallende wijzigingen van de onlangs gepubliceerde NEN1010:2020. Epko Horstman (lid TVVL Expertgroep Elektrotechniek, BSRi) is moderator van dit webinar en gaat de sprekers bevragen over onderstaande onderwerpen. Het webinar biedt ruime mogelijkheden om vragen te stellen.

Programma
10.45 uur Inloop
11.00 uur start webinar
12.15 uur einde webinar

Het “aarden” van kunststof leidingen in badkamers
Nog steeds is er onduidelijkheid over het wel dan niet aarden van kunststofleidingen van waterleidingen en afvoeren in natte ruimten. Veelal ontstaat onduidelijkheid door teksten uit het bestek. Denk aan geïsoleerd opgestelde metalen gestellen, die door een fout in de fundamentele isolatie van apparaten nog steeds geen spanning kunnen verslepen. Terwijl het bestek aangeeft dat je alles met elkaar moet verbinden.    

Jan Willem Sandker, lid TVVL Expertgroep Elektrotechniek, Sandker Elektrosoftware  

Vereffenen van individuele PV installaties op een gezamenlijk dak
Een bliksemafleider vasthouden bij onweer is niet aan te bevelen. Waarom brengen we dan het potentiaal van de montageframes toch naar binnen? Een PV paneel is veelal een IT stelsel en dubbel geïsoleerd (klasse II). Waarom is dan toch “aarde”’ nodig voor het veilig functioneren?   

Erwin Ooyman, Dehn  

Opvallende wijzigingen in NEN1010:2020
Vanaf begin mei is de NEN1010:2020 publicatie beschikbaar voor de markt. De wijzigingen in de  NEN1010:2020 geeft de TVVL Expertgroep Elektrotechniek voldoende aanleiding om dieper op de materie in te gaan. Ook worden de vragen als hoe komt de NEN 1010 tot stand en wie bepaalt wat erin komt te staan behandeld. En een nog belangrijkere vraag wanneer mag je de NEN1010:2020 nu wel of niet toepassen? 

Raoul Janszen, lid TVVL Expertgroep Elektrotechniek, Top Cable  
Jan Willem Sandker, lid TVVL Expertgroep Elektrotechniek, Sandker Elektrosoftware  

Bouwbesluit 2012 versus NEN8012:2015
Tussen mei en juli 2020 zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de NEN1010:2015 en NEN8012:2015. Dit werd veroorzaakt door een recente wijziging van het Bouwbesluit 2012 op 1 juli 2020. Hoe is dit proces verlopen en is de NEN8012:2015 nu echt ingetrokken zoals vermeld tijdens het webinar van de NEN op 12 Mei 2021?  En kan men de NEN8012:2015 nu nog wel gebruiken en hoe verhoudt deze zich tot het Bouwbesluit 2012? 

Raoul Janszen, lid TVVL Expertgroep Elektrotechniek, Top Cable 

TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
TVVL persoonlijke leden Gratis
Niet-leden Gratis
TVVL medewerkers bedrijfsleden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mariëlle van Pelt
T 088 401 06 09

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen