Over TVVL Webinar De snelle ontwikkelingen van gelijkstroom (DC)

TVVL Webinar De snelle ontwikkelingen van gelijkstroom (DC)

header webinar.jpg

De snelle ontwikkelingen van gelijkstroom (DC)

Stroom heb je in twee smaken: gelijkstroom (Direct Current – DC) en wisselstroom (Alternating Current - AC). Eind jaren 80 van de 19e eeuw raakte George Westinghouse in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Thomas Edison. Deze vete zou de geschiedenis ingaan als de "war of the currents", de oorlog van de stromen. Uiteindelijk is de hele wereld dankzij een groot aantal uitvindingen van de geniale Nikola Tesla overgegaan op wisselstroom.
 
De ontwikkelingen hebben sindsdien niet stilgestaan en nu wordt er steeds meer gekeken naar gelijkstroom. Juist omdat deze ontwikkelingen razendsnel gaan heeft TVVL regio Noord Holland 2 specialisten in het DC vakgebied gevraagd om hun kennis op dit onderwerp te delen. 

Programma
11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator 
11.05 uur De razendsnelle ontwikkelingen van gelijkstroom
Harry Stokman
11.25 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
moderator
11.30 uur NEN1010, regels en normen DC systemen
Epko Horstman
11.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator

Spreker: Harry Stokman - CEO DC Systems B.V. Aalsmeer
Harry is Europees expert op het gebied van DC en is al meer dan 30 jaar actief als ondernemer in de DC-markt. Met zijn team van ontwikkelaars heeft hij een slim DC-systeem ontwikkeld en gerealiseerd voor een veilig, betrouwbaar en duurzaam energienetwerk op gelijkstroom.
Door zijn grote inzet, jarenlange ervaring en kennis speelt hij een leidende rol bij vele innovaties in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij actief in de normering van gelijkstroom in de NEN en in de International Electrotechnical Committee (IEC). De praktijkrichtlijnen NPR9090 zijn in 2018 ontstaan vanuit zijn NEN1010 DC Standards Workgroup (NEC64). Voor zijn belangrijke bijdrage aan normalisatie ontving hij in 2018 de IEC 1906 Award.
Spreker: Epko Horstman - BSRi (Dutch Building Services Research institute) Zoetermeer en TVVL bestuurslid ET-bestuur / Expertisecentrum / Technische Raad
Epko startte met het INEO Installatietechnologie Advies instituut in 1995, door het verzamelen van bestaande wetenschappelijke kennis, regels en normen in de installatiesector en valideerde dit in de gebouwde omgeving voor vele jaren. Hij concludeerde dat de meeste normatieve en wetenschappelijke normen en referenties, niet overeenkomen met de praktijk. Het praktisch begrijpelijk maken van kennis voor de werkende man, werd één van zijn missies. In 2010 werd de INEO Missie volbracht. BSRi werd in 2005 opgericht om een behoefte in het bedrijfsleven voor een professioneel beheerd expertise(netwerk)centrum voor de installatiesector te beantwoorden.

Noord Holland - TVVL connect formaat.png Moderator: Joachim Lebbing - TVVL regio Noord Holland


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
TVVL leden Gratis
Niet-leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mariëlle van Pelt
T 088 401 06 09

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen