Programma van TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2021 (online)

TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2021 (online)

Programma van TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2021 (online)

Op maandag 07 juni:
13:45 - 14:15 Ontdek het netwerkplein en de online beursvloer
14:15 - 14:25 Opening door dagvoorzitter (Mirjam Blokker)
14:25 - 14:45 Is de Regeling legionellapreventie nog in lijn met de huidige wetenschappelijke inzichten? (Paul van der Wielen)
14:45 - 15:05 Waterveiligheid in gebouwen (Stefan van 't Hof)
15:05 - 15:20 Pauze met ruimte voor netwerken & bezoek online beursvloer
15:20 - 15:40 OSKAR, organisch keukenafval via riool (Mirjam Blokker)
15:40 - 16:00 Dynamisch gedrag van warmtapwatercirculatiesystemen (Michiel van Bruggen)
16:00 - 16:15 Pauze met ruimte voor netwerken & bezoek online beursvloer
16:15 - 16:50 Keynote: Oorzaken en sanering van een ziekenhuis met Pseuidomonas aeruginosa in het drinkwater (Peter Arens)
16:50 - 17:00 Wrap up & afsluiting (dagvoorzitter)
17:00 - 17:30 Netwerkborrel & bezoek online beursvloer
 1. Van 13:45 tot 14:15

  Ontdek het netwerkplein en de online beursvloer

  Het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken vind dit jaar online plaats. Om een interactieve beleving te creëren maken we gebruik van het platform Connect Networkapp. Ontmoet elkaar op het netwerkplein en bezoek de online beursvloer!

 2. Van 14:15 tot 14:25

  Opening door dagvoorzitter (Mirjam Blokker)

  Blokker, Mirjam.jfifAls voorzitter van de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken zorgt dagvoorzitter Mirjam Blokker voor een zorgeloze beleving door het digitale programma. Zij is werkzaam als Scientific researcher bij KWR en is daarnaast Senior researcher/lecturer bij TU Delft.

  Als moderator is Marc Buitenhuis de spil tussen jou en de sprekers en stelt prangende vragen uit de Q&A aan sprekers. Marc is ook lid van de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken en hij is werkzaam bij Akatherm als Research Engineer.

 3. Van 14:25 tot 14:45

  Is de Regeling legionellapreventie nog in lijn met de huidige wetenschappelijke inzichten? (Paul van der Wielen)

  Wielen, Paul van der.jfifPaul van der Wielen werkt als hoofdonderzoeker Microbiologie bij KWR Water Research Institute en houdt zich bezig met alles wat ‘groeit en bloeit’ in drinkwatersystemen. Paul heeft veel expertise op het vlak van de microbiële ecologie van Legionella en andere opportunistische ziekteverwekkers in drinkwater, koeltorens en afvalwater. Hij was lid van de expertgroep Legionella van de National Academy of Sciences, Medicine and Engineering in de Verenigde Staten, die de Amerikaanse overheid adviseerde ten aanzien van legionellawetgeving.

  Paul gaat met ons langs de huidige wetenschappelijke kennis ten aanzien van Legionella in drinkwatersystemen en in hoeverre de huidige Regeling legionellapreventie in Nederland in lijn is met de huidige wetenschappelijke kennis.

 4. Van 14:45 tot 15:05

  Waterveiligheid in gebouwen (Stefan van 't Hof)

  Hof, Stefan van.jpgStefan van 't Hof is werkzaam als Waterveiligheid Expert Vastgoed en Infrastructuur en Ambassadeur bij Rijksvastgoedbedrijf. Hij is expert op het gebied van leidingwaterinstallaties in gebouwen, betrokken bij het opstelling van wet- en regelgeving en maakt deel uit van een Nederlands kennisnetwerk Waterveiligheid. Binnen Rijksvastgoedbedrijf geeft hij technisch advies bij de implementatie, coördinatie en regievoering van het programma Waterveiligheid. 

  Tijdens zijn presentatie deelt hij zijn kennis op het gebied van Waterveiligheid in gebouwen en de wet- en regelgeving hieromheen. 

 5. Van 15:20 tot 15:40

  OSKAR, organisch keukenafval via riool (Mirjam Blokker)

  Blokker, MirjamDagvoorzitter Mirjam Blokker presenteert ook OSKAR. In het TKI project 'Organisch keukenafval via het riool' (OSKAR) heeft KWR onderzoek gedaan naar keukenafvalvermalers in hoogbouw. Specifiek is gekeken naar de technische haalbaarheid van het aansluiten van een keukenafvalvermaler op de binnenriolering, naar de duurzaamheid (LCA) van keukenafval via riolering ten opzichte van keukenafval via het restafval, en is  gekeken naar de juridische aspecten. In een ander TKI project is gekeken naar het effect op de gemeentelijke riolering. De resultaten van OSKAR worden gepresenteerd, met een nadruk op de tests die in een labopstelling van de binnenriolering zijn gedaan.

 6. Van 15:40 tot 16:00

  Dynamisch gedrag van warmtapwatercirculatiesystemen (Michiel van Bruggen)

  Bruggen, Michiel van (foto).pngMichiel van Bruggen is zelfstandig adviseur op het gebied van energiebesparing, energiemanagement en energiebeleid. Hij is werkzaam bij zijn eigen bureau De Energiemanager. Door zijn inhoudelijke betrokkenheid bij vele projecten op het gebied van leidingwaterinstallaties voor ISSO en TVVL is hij een expert op het gebied van leidingwaterinstallaties. Hij is lid van de TVVL Expertgroep Klimaattechniek en was o.a. initiatiefnemer van WEii (voorheen WENG) en TVVL Technipedia, een community gedreven kennisbank voor de installatiesector (in ontwikkeling).

  Vanuit zijn expertise neemt Michiel ons mee in het dynamische gedrag van warmtapwatercirculatiesystemen.

 7. Van 16:15 tot 16:50

  Keynote: Oorzaken en sanering van een ziekenhuis met Pseuidomonas aeruginosa in het drinkwater (Peter Arens)

  Arens, Peter (foto).jpgPeter Arens is microbioloog en promoveerde op het onderwerp microbiologisch geïnduceerde corrosie van koper aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität in Bonn, Duitsland. Al meer dan 20 jaar werkt hij aan de nationale en internationale regelgeving voor drinkwaterinstallaties (EN 806 serie), voor corrosie (EN 12502) en voor het handhaven van de drinkwaterkwaliteit met betrekking tot Legionella en Pseudomonas aeruginosa (VDI 6023, DVGW W551 enz.).

  Hij is werkzaam als Senior Consultant Hygiene Manager bij Schell Armaturen. Bij Schell dragen hij en zijn collega's bij aan de ontwikkeling van productzijdige oplossingen om de waterkwaliteit te behouden. Zijn slogan: 'Alles rund um den Erhalt der Trinkwassergüte'.

  Door een praktijkcase brengt Peter ons op de hoogte van het behoud, de regelgeving en handhaving van drinkwaterkwaliteit. Deze presentatie wordt in het Engels gegeven.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 75,00
Niet leden € 150,00
Gepensioneerde leden € 40,00
Cursisten seizoen 2020-2021 € 40,00
Jong professionals <26 jaar* € 40,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW. 

Aanmelden
Gebruik maken van de voordelen voor leden? Word lid
*Ben je jong professional <26 jaar? Wordt gratis lid van TVVL en ontvang korting op deelname aan dit congres.

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander, want accounts zijn persoonlijk).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
T 088 4010605 | m.hamaker@tvvl.nl

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen