Programma van Toekomst & Trends Event 2021

Toekomst & Trends Event 2021

Programma van Toekomst & Trends Event 2021

Op dinsdag 26 januari:
13:45 - 14:00 Ontvangst
14:00 - 14:10 Opening door dagvoorzitter Andy van den Dobbelsteen
14:10 - 14:30 Interview over de update van het PvE Gezonde Kantoren - Atze Boerstra
14:30 - 14:45 Online demo PvE Gezonde Kantoren - John Lens
14:45 - 14:50 Korte pauze
14:50 - 15:10 Eco-positieve gebouwen - Yvette Watson
15:10 - 15:25 Nieuwjaarsspeech door TVVL voorzitter Jaap Dijkgraaf
15:25 - 15:30 Korte pauze
15:30 - 16:10 Keynote lezing door Wilco van Rooijen - Climb for Clean Air
16:10 - 16:40 Discussie met sprekers en afsluiting door dagvoorzitter
 1. Van 14:00 tot 14:10

  Opening door dagvoorzitter Andy van den Dobbelsteen

  Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Vanuit die positie geeft hij onderwijs en doet onderzoek op het gebied van duurzaam bouwen, met als kern het klimaatontwerp van gebouwen maar als centrale focus duurzame energiesystemen voor de gebouwde omgeving.

 2. Van 14:10 tot 14:30

  Interview over de update van het PvE Gezonde Kantoren - Atze Boerstra

  Atze Boerstra is feelgoodbuilding specialist, bba managing director & vice-president van REHVA. Hij is dé specialist op het gebied van binnenmilieu. In 1996 heeft hij BBA Binnenmilieu BV opgericht waarin hij zijn passie combineert met een visie: door de gebouwgebruiker centraal te stellen zorgen voor een gezonde en comfortabele werk- en leefomgeving. Als directeur van BBA Binnenmilieu BV houdt Atze zich voornamelijk bezig met de bijzondere projecten (of 'specials'). Ook heeft hij zitting in verschillende internationale normcommissies (bijvoorbeeld NEN-EN 15251), was hij lid van het algemeen bestuur van de TVVL en publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen.

 3. Van 14:30 tot 14:45

  Online demo PvE Gezonde Kantoren - John Lens

  Bij nieuwbouw en renovaties van kantoorpanden moeten vooraf eisen worden geformuleerd waarop ontwerpers, installateurs en aannemers hun plannen kunnen baseren. Om je hierbij te ondersteunen heeft het Gezond Binnenklimaat Consortium in 2018 het PvE Gezonde Kantoren 2018 opgesteld. TVVL en Binnenklimaat Nederland hebben dit veelgebruikte PvE een update gegeven. John Lens zal een online demo laten zien van de tool waarmee je een PvE Gezonde Kantoren op maat maakt.

 4. Van 14:50 tot 15:10

  Eco-positieve gebouwen - Yvette Watson

  In 2050 zijn we veel meer dan 'Paris Proof'.De energietransitie kan niet los gezien worden van andere belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals de transitie naar een circulaire economie, een veilige en gezonde leefomgeving en een inclusieve en sociale maatschappij.

  Als we onze gebouwenvoorraad aanpakken, is het belangrijk om integraal naar de potentie van die gebouwen te kijken. Het is een gemiste kans als een gebouw eerst energieneutraal wordt gemaakt en dat we daarna pas nadenken over de milieu-impact van de materialen of de maatschappelijke impact die we hadden kunnen maken. Thema’s als klimaatadaptatie, natuur-inclusief, materiaalslim, gezondheid en welzijn, samenwerken in gebieden, inclusiviteit, sociale cohesie en verbinding zijn net zo belangrijk voor een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Gebouwen als energiemakers, de longen van de stad, de waterbuffers van onze straten, de tuinen in de lucht, de verbinders voor mensen, vol inspiratie en schoonheid. Onze uiteindelijke opgave is minder gebouwen, meer kwaliteit en ruimte.

  Yvette Watson foto.jpgYvette Watson is mede-oprichter van PHI Factory en helpt organisaties te versnellen naar een circulaire economie. Ze geeft met gedrevenheid en passie impuls aan de bewustwording dat het facilitaire werkveld als geen ander invloed heeft op de duurzaamheidprestatie van organisaties. Yvette adviseert organisaties bij het vormen van een sterke strategie of het ontwikkelen van duurzame en circulaire concepten in de praktijk. Regelmatig geeft zij inspiratiesessies om organisaties bekend te maken met de kansen van circulaire economie. Daarnaast neemt zij actief deel in programma’s die verduurzaming versnellen zoals de Green Deal Circulaire Gebouwen, het Deltaplan Duurzame Renovatie van de DGBC en is zij voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie. Tevens is zij samen met Jan Terlouw initiatiefnemer van www.toekomststoel.nl

 5. Van 15:30 tot 16:10

  Keynote lezing door Wilco van Rooijen - Climb for Clean Air

  Wilco van Rooijen is expeditieleider en bergbeklimmer waardoor hij als geen ander kan vertellen over gezonde lucht in de bergen en kan laten zien hoe afhankelijk we zijn van schone lucht en voldoende zuurstof. Daarnaast laat hij een aantal expeditielessen aan de orde komen die voor iedereen direct toe te passen zijn zowel zakelijk als privé.

  Hij heeft als avonturier vele hoge toppen beklommen en enkele diepe dalen beleeft. Hij beklom o.a de Mount Everest en de K2, bereikte de Noord- en Zuidpool en doorkruiste Afrika en Australië. Deze expedities vereisten nauwkeurige voorbereidingen en vele trainingen. Wilco leidde teams over hoge bergen en grote poolvlakken. Inspirerend en met adembenemende beelden presenteert hij over zijn indrukwekkende expedities. Als expeditieleider is Wilco verantwoordelijk voor het samenstellen van teams die onder moeilijke omstandigheden dienen te functioneren. Hier maakt Wilco bewust de keuze voor mensen met veel ervaring en weinig ervaring. Ook rekruteert hij nieuwe doorzetters met talent. Waarbij ervaring, teaming en vertrouwen voorop staan.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
1. Persoonlijke leden en medewerkers bedrijfsleden € 20,00
2. Tweede en volgende medewerker bedrijfslid € 30,00
3. Gepensioneerde leden € 20,00
4. Jong professionals <26 jaar* Gratis
5. Niet-leden € 50,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW. 

*Ben je jong professional <26 jaar? Wordt gratis lid van TVVL en neem dus ook gratis deel aan deze bijeenkomst.

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander, want accounts zijn persoonlijk).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Mariëlle van Pelt, T 088 4010609
e-mail

Kun je onverwacht niet deelnemen en/of wil je annuleren? Check de voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen