Over TVVL Webinar Mixed Reality als toekomstmuziek voor technici?

TVVL Webinar Mixed Reality als toekomstmuziek voor technici?

header webinar.jpg

Mixed Reality als toekomstmuziek voor technici?

Mixed reality van doren engineers.jpgIn de industriële automatisering kun je met behulp van Mixed Reality allerlei informatie en instructies aan machines koppelen. Door virtuele objecten, zoals een bedieningsknop of een grafiek, vast te zetten op werkelijke objecten wordt een nieuwe realiteit gecreëerd. Mixed Reality opent ook deuren voor service op afstand. Roger Heugen: “Zo kunnen we de HoloLens beschikbaar stellen aan de monteur of operator van onze opdrachtgever en zelf via Skype meekijken en aanwijzingen geven. Je kunt zelfs pijlen of figuren in beeld tekenen die de monteur of operator dan direct ziet.”

Het blijft niet bij instructies of informatie koppelen, voorspelt Roger Heugen. Denk aan een desktop met iconen zoals we die kennen van onze werkcomputer maar dan in 3D of het kunnen ronddraaien en oppakken van objecten voor engineering doeleinden. Laat je tijdens deze lezing verrassen door de mogelijkheden.

Spreker(s)

  • Roger Heugen is als Technisch Directeur werkzaam bij Van Doren Engineers
  • Robbert Boot is als Product Manager werkzaam bij Van Doren Engineers

Sprekers Roger Heugen (Technisch Directeur) en Robbert Boot (Product Manager) van Van Doren Engineers zien Mixed Reality als een toekomstgerichte trend in de industrie. “Opgeleide technici worden steeds schaarser, terwijl machines juist complexer worden”, aldus Roger Heugen. “Mixed Reality geeft antwoord op het alsmaar toenemende tekort aan technici”.

Familiebedrijf Van Doren Engineers is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in elektrotechniek en industriële automatisering. Met de derde discipline productie-ICT ontwikkelt het bedrijf intelligente softwareoplossingen die fabriek en kantoor met elkaar verbinden. “Augmented reality is één van die oplossingen waarbij de gebruiker, zonder dat hij veel kennis heeft van het proces, de tools en informatie heeft om eenvoudig en snel de juiste handelingen uit te voeren.”

Moderator
Maarten van Loon, projectmanager Engineering bij Merck/MSD en actief in TVVL regio Brabant

Georganiseerd door
TVVL regio Brabant

Programma 1 december 2020

11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Maarten van Loon
11.05 uur Presentatie en demonstratie
Robbert Boot en Roger Heugen
11.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator Maarten van Loon


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert in het najaar regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze Webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende 2 weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties

Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben hun krachten gebundeld. Er is één vraagbaak waar je terecht kan met al jouw technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen voor installaties in en rond gebouwen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen uitgezonderd).

Heb je corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties? Stuur ons dan een mail via helpdesk@corona-techniek.nl of bekijk TVVL Connect.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
TVVL leden Gratis
Niet-leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mylenne Hamaker
T 088 401 06 05

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen