Over TVVL Webinar Masterclass natuurlijke airconditioning met EARTH, WIND & FIRE

TVVL Webinar Masterclass natuurlijke airconditioning met EARTH, WIND & FIRE

header webinar.jpg

Masterclass natuurlijke airconditioning met EARTH, WIND & FIRE

Airconditioning is duur en kost veel energie. We kunnen niet meer zonder, maar houden er ook niet echt van en soms kan het zelfs slecht zijn voor onze gezondheid. Het concept voor ‘Natuurlijke Airconditioning’ is rijp voor grootschalige toepassing in bestaande gebouwen en nieuwbouw. Ventilatorgeruis, tocht, droge keel en ogen behoren tot het verleden. En de luchtkwaliteit is net zo goed als buiten. Wat energiegebruik betreft wordt de strengste Europese norm met een factor 10 verslagen.

Voorjaar 2019 heeft het energie-neutrale Hotel BREEZE in Amsterdam IJburg zijn deuren geopend. Het eerste gebouw ter wereld met natuurlijke airconditioning volgens het EARTH, WIND & FIRE (EWF)-concept. Het hotel heeft de hittegolf in de zomer uitstekend doorstaan en kreeg afgelopen januari de prestigieuze EZK Energy Award 2019 van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Inmiddels zijn 2 prominente bouwprojecten in voorbereiding waarin het EWF-concept wordt toegepast. Verder heeft een haalbaarheidsstudie aangetoond dat een collectief ventilatiesysteem op basis van het EWF-concept ook in de gestapelde woningbouw een substantiële bijdrage kan leveren aan energieneutraliteit en binnenklimaat in zomer en winter.

Ben Bronsema geeft tijdens deze masterclass een lezing over de ontwikkeling van dit innovatieve klimaatconcept. Specifiek wordt ingegaan op de meest prominente bouwdelen van het EWF-concept:

  • Het VENTECDAK voor natuurlijke ventilatie en energieopwekking.
  • De KLIMAATCASCADE voor de natuurlijke toevoer en conditionering van ventilatielucht.
  • De ZONNESCHOORSTEEN voor natuurlijke afzuiging van de ventilatielucht en het oogsten van zonne-energie. 

Spreker(s)
Ben Bronsema is als onderzoeker klimaatontwerp verbonden aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde, afdeling Architectural Engineering+ Technology. Daarnaast is hij eigenaar van Bronsema Consult

Moderator
Peter Luscuere is hoogleraar aan de TU Delft, sectie Building Physics&Systems en gasthoogleraar aan de Tianjin University, PR China. Hij is oprichter van Inspired Ambitions en voorzitter van de Maatschappelijke Advies Raad van TVVL. 

Programma 16 juni 2020

11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Peter Luscuere
11.05 uur Masterclass natuurlijke airconditioning met EARTH, WIND & FIRE
Ben Bronsema
11.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator Peter Luscuere


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert in mei wekelijks 2 webinars op vaste tijden waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen:

  • elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur
  • elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende 2 weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda?

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties

Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben hun krachten gebundeld. Er is één vraagbaak waar je terecht kan met al jouw technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen voor installaties in en rond gebouwen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen uitgezonderd).

Heb je corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties? Stuur ons dan een mail via helpdesk@corona-techniek.nl of bekijk TVVL Connect.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
TVVL leden Gratis
Niet-leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mylenne Hamaker
T 088 401 06 05

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen