Over TVVL Webinar Veiligheid en welzijn in gebouwen: Meer ventilatie zonder problemen

TVVL Webinar Veiligheid en welzijn in gebouwen: Meer ventilatie zonder problemen

header webinar.jpg

Meer ventilatie zonder problemen

Ventilatie staat in het middelpunt van de belangstelling. Om het risico op Corona-besmetting in gebouwen te beperken is goede ventilatie een vereiste. Maar ook zonder deze actualiteit is goede ventilatie een essentiële randvoorwaarde voor de veiligheid en het welzijn van alle gebouwgebruikers. Daarom staat goede ventilatie centraal in deze webinar namens de TVVL Kennispartners. Een goede ventilatie wil vaak zeggen meer ventileren, want het aantal luchtwisselingen per ruimte is vaak onvoldoende, zelfs als er voldoende capaciteit ontworpen is. Hoe kun je meer ventileren, zonder problemen op het gebied van comfortbeleving, geluidshinder en energiegebruik? De TVVL Kennispartners delen graag hun inzichten en ideeën.

Hoe doe je dat, meer ventileren zonder problemen? Bert van Dorp komt met voorbeelden en aandachtspunten voor de praktische haalbaarheid van bestaande situaties. Vaak is er weinig ruimte, hoe kom je er dan bij? Denk ook aan het probleem van ventilatie op scholen. Er moet meer worden geventileerd, dit veroorzaakt echter problemen met tocht en verwarmen. Hoe kun je EN meer ventileren EN zorgen voor een duurzaam schoolgebouw EN zorgen voor een betere koeling? 

Vervolgens gaat Dick van Giezen nader in op welzijn in gebouwen, dat bestaat uit een complex geheel van zoveel meer dan alleen ventilatie. Alle elementen in een ruimte hebben invloed op het presenteren van de verschillende soorten gebruikers in een gebouw. Zijn verhaal wordt ondersteund met getallen en technische voorbeelden.   

Spreker(s)
Bert van Dorp directeur bij OC Autarkis en hoofd R&D bij Orange Climate
Dick van Giezen directeur bij Carrier Nederland

Moderator
Harm Valk senior adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs

Georganiseerd door
TVVL Kennispartners banner.png

Programma 24 september 2020

11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Harm Valk
11.05 uur Voorbeelden en praktische haalbaarheid
Bert van Dorp
11.25 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
moderator Harm Valk
11.30 uur Kwaliteit van onderdelen
Dick van Giezen
11.50 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator Harm Valk


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert in het najaar regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Alle webinars zijn kosteloos te volgen en achteraf via TVVL Connect terug te kijken.

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende 2 weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties

Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben hun krachten gebundeld. Er is één vraagbaak waar je terecht kan met al jouw technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen voor installaties in en rond gebouwen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen uitgezonderd).

Heb je corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties? Stuur ons dan een mail via helpdesk@corona-techniek.nl of bekijk TVVL Connect.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden Gratis
TVVL leden Gratis

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mylenne Hamaker
T 088 401 06 05

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen