Programma van YOUNG TVVL Zomerfestival

YOUNG TVVL Zomerfestival

Programma van YOUNG TVVL Zomerfestival

Op donderdag 30 juni:
14:15 - 14:30 Opening door dagvoorzitter Jacques van der Krogt
14:30 - 15:00 Kolonisten van Catan: kooplieden en barbaren - Jan Willem Zwang
  Lokaal collectief warmtenet met seizoensopslag - Gerda Geerts
15:05 - 15:35 De Schiphol Smart AirportCity ambitie: impact maken met volume! - Erik Felëus
  Energiedata en strategische installatie keuzes - Bart Kok
  Werkgeluk door persoonlijke groei: durf jij? - Kirsten Welbers
15:35 - 16:15 Borreltijd!
16:15 - 16:45 Duurzaam leiderschap - Thomas Wellink
  Verduurzamen met BREEAM: Simpel! - Simon Hogenstijn
  Back to the future. Scenario2040 - René Vogels
16:50 - 17:20 Mini masterclass Aikido - Martijn Koop
  Meerdere wegen naar duurzaamheid - Sjoerd Langereis & Rick Bruins
  IMPACT: Hoe gaan we duurzame ambities versnellen door innovatie voor een regeneratieve wereld? - Menno Lammers
17:30 - 18:15 Keynote: Ray Klaassens
18:15 - 20:00 Smokerbarbecue
20:00 - 23:00 Feest met DJ Robin Leféber
 1. Van 14:30 tot 15:00

  Kolonisten van Catan: kooplieden en barbaren - Jan Willem Zwang

  Zwang (2)De afgelopen maanden hebben meer dan ooit duidelijk gemaakt dat energie een geopolitiek spel is. Het inzetten van de energietransitie liet haar sporen al na maar het dichtdraaien van de gaskraan heeft nog meer impact. Kunnen we wel zonder Russisch gas? Is Qatar een wenselijk alternatief? Of schaliegas uit de VS? Wat zijn de gevolgen voor de energieprijzen? Wat kunnen we doen om daar minder gevoelig voor te zijn? Dit en meer komt aan de orde bij de Kolonisten van Catan.

 2. Van 14:30 tot 15:00

  Lokaal collectief warmtenet met seizoensopslag - Gerda Geerts

  IMG_7581.jpg revGerda Geerts, cofounder van HoCoSto, vertelt over de techniek én de ontwikkelingsaspecten van een kleinschalig, collectief warmtenet. Een duurzame en betrouwbare oplossing voor aardgasvrij verwarmen van wijken en (gemeentelijk) vastgoed, zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

  Met praktijkvoorbeelden: wat komt er bij kijken, hoe werkt het en wat levert het op!

 3. Van 15:05 tot 15:35

  De Schiphol Smart AirportCity ambitie: impact maken met volume! - Erik Felëus

  Erik Feleus 2De uitdagingen zijn groot én de tijd vliegt! Onze doelstelling ‘Zero Emission in 2030’ vraagt om een slimmere vastgoed benadering. Een andere aanpak die verder reikt dan een gebouw of zelfs verder dan een gebied. Hoe kijk je naar je vastgoedportefeuille met zoveel verschillende kantoren en logistieke gebouwen? En waar start je? Impact met volume. Hoe we dit doen en welke lessen we geleerd hebben, dat delen we graag met jou tijdens Futureproof evenement van YOUNG TVVL. 

 4. Van 15:05 tot 15:35

  Energiedata en strategische installatie keuzes - Bart Kok

  Bart KokDe energietransitie in relatie tot verduurzamen, hoe komen we naar een maatwerk aanpak voor verduurzaming? Hoe nemen we energiekosten, veranderend energielandschap, subsidies, eigen energiegebruik allemaal mee in de keuzen voor investeringen in installaties en verduurzamingsmaatregelen? Bart Kok, mede-oprichter van EMBATO, laat jullie YOUNG professionals zien hoe data kan helpen bij onderbouwing van strategische keuzen voor installaties.

 5. Van 15:05 tot 15:35

  Werkgeluk door persoonlijke groei: durf jij? - Kirsten Welbers

  Young_Professional_Event_2021-623 (2)

  De stappen naar persoonlijke groei zet je zelf. Maar hoe pak je dit nou aan? Dit vraagt om durf en lef! Kirsten Welbers houd je een spiegel voor met praktijkvoorbeelden.

  Lekker down to earth; in vijf stappen werk maken van jouw persoonlijke groei en werkgeluk. Durf jij?

 6. Van 15:35 tot 16:15

  Borreltijd!

  downloadTijd voor een borrel en om andere young professionals te ontmoeten! Tijdens de borrel kan je genieten van swingende live muziek. Dit wordt verzorgd door 2CV Gypsy Jazz.

  Tussendoor kan je chillen in de hangmat, doe je een wedstrijdje spijkerbroekhangen of haal je een ijsje. Er is voldoende te beleven.

 7. Van 16:15 tot 16:45

  Duurzaam leiderschap - Thomas Wellink

  51885563703_0d0d1387a4_o (1) (1)De komende decennium is cruciaal voor behalen van de klimaatdoelen en maakt dat we moeilijke keuzes niet langer kunnen uitstellen. Hier is duurzaam leiderschap voor nodig. Een oud Grieks gezegde luidt: in een goede samenleving planten oude mannen bomen in wier schaduw ze nooit zelf zullen zitten. Om in de zelfde beeldspraak te blijven: Welke bomen planten je als duurzaam leider vandaag om de grotere duurzame transitie van morgen te kunnen laten groeien? Thomas Wellink van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werkt aan de uitwerking van het Klimaatakkoord en de transitie naar een Circulaire Bouweconomie.

 8. Van 16:15 tot 16:45

  Verduurzamen met BREEAM: Simpel! - Simon Hogenstijn

  SimonVerduurzamen lastig? BREEAM zorgt er voor dat je handvatten krijgt hoe je een gebouw kan verduurzamen. Vanaf de start van een nieuw gebouw tot en met de sloop! Als gebouwbeheerder in gebruik, voor portfollio’s als investeerder of als overheid in de planvorming. Simon Hogenstijn van Building Revolution was in 2021 Assessor van het jaar en vertelt in het kort hoe BREEAM gebied, Nieuwbouw en In-Use toepast kunnen worden. In sommige gevallen kan er zelfs gebruik gemaakt worden van subsidies of fiscale regelingen en kan het kostenneutraal.

 9. Van 16:15 tot 16:45

  Back to the future. Scenario2040 - René Vogels

  René VogelsNadenken over de toekomst is best lastig als je dagelijks bezig bent de zorgen van nu. Die hebben immers prioriteit en vragen alle energie. De technische branches zijn daarop zeker geen uitzondering. Al een aantal jaren is Techniek Nederland samen met TVVL, Wij Techniek en Isso actief met toekomstgerichte studies. Bekende voorbeelden zijn de Radar studies en Connect2025. En dan is er ook Scenario2040 waar deze lezing op ingaat. In september komt in dezelfde serie Connect2030 uit en enkele resultaten uit die studie komen nu al aan de orde.

  René Vogels is bij al deze studies nauw betrokken geweest en gaat samen met jullie even terug naar de toekomst.

   

 10. Van 16:50 tot 17:20

  Mini masterclass Aikido - Martijn Koop

  MKOO aikido (002)

  Welke lessen over persoonlijke ontwikkeling kun je leren van de Japanse vechtkunst Aikido? Vier eeuwen aan kennis zijn overgedragen van generatie op generatie en worden vandaag de dag nog toegepast zowel op de mat als op de werkvloer. Hoe? Dat legt DWA-adviseur en aikido-dangraadhouder Martijn Koop uit tijdens deze korte masterclass.

   We maken daarbij de parallel met etiquette en omgangsvormen in de vechtkunst naar de adviespraktijk van alledag. Groei-ontwikkeling, alleen-samen, stabiliteit-dynamiek, junior-senior; alvast een paar thema’s die de revue zullen passeren. Voor de zekerheid: sportkleding niet nodig!

 11. Van 16:50 tot 17:20

  Meerdere wegen naar duurzaamheid - Sjoerd Langereis & Rick Bruins

  1616838057801Remeha is ervan overtuigd dat er meerdere wegen naar duurzaamheid zijn, zoals gasvormig, elektrisch en warmtenetten. Rick & Sjoerd zullen dit in de presentatie nader uiteengezet worden. Onderwerpen als waterstof en (hybride) warmtepompen zullen aan de orde komen. 

  Rick Bruins is Business development Manager enSjoerd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van new business & new concepts, volop inhakend op de kansen van de energie transitie. Sjoerd Langereis is National Key Accountmanager enverantwoordelijk voor landelijke key accounts. Reeds jarenlang met veel plezier werkzaam bij Remeha.

 12. Van 16:50 tot 17:20

  IMPACT: Hoe gaan we duurzame ambities versnellen door innovatie voor een regeneratieve wereld? - Menno Lammers

  Menno_LammersTijdens deze presentatie leer je waar Maatschappij 5.0 voor staat, hoe de sector kan bijdragen aan deze wereldwijde beweging en hoe technologie als hefboom kan fungeren om dit te realiseren.

  Menno is kwartiermaker van wereldwijde PropTech for Good beweging en de oprichter van de PropTech for Good alliantie. Hij is een veel gevraagd keynote spreker en sparring partner voor directie in de vastgoedsector. Daarnaast is hij mentor van de accelerator REACH UK en lid van de leadership board van CREtech Climate.

 13. Van 17:30 tot 18:15

  Keynote: Ray Klaassens

  lcg-triangular-group-ray-klaassens (2)Na de parallelsessies volgt de keynote spreker, niemand minder dan Ray Klaassens. Ray Klaassens, bekend van Kamp van Koningsbrugge, is Managing Partner en medeoprichter van Triangular Group en komt vertellen over leiderschap. Tot 2014 was Ray namelijk meer dan 20 jaar actief in verschillende operationele overheidsfuncties. In deze periode leidde hij teams tot 80 personen en stuurde hij complexe projecten aan in uitdagende gebieden. 

 14. Van 18:15 tot 20:00

  Smokerbarbecue

  Tijd om te eten! Wij verzorgen een heerlijke Smokerbarbecue en denken hierbij ook aan voldoende vegetarische opties. Ben je een toetjesmens? Er staat een Ijscokar voor je klaar met heerlijk Italiaans schepijs. Liever een koffietje om de avond te starten? Loop langs de koffiekar met barista voor de beste koffie! 

 15. Van 20:00 tot 23:00

  Feest met DJ Robin Leféber

  unnamedNa je helemaal verzagdigd te hebben met alle informatie uit de presentaties, is het tijd voor een feestje.

  DJ Robin Leféber nodigt je uit op de dansvloer. Robin kan je kennen van Radio538 en Slam!FM, maar op 30 juni staat hij op Lage Vuursche om het Zomerfestival feestelijk met ons af te sluiten.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden Gratis
Niet-leden Gratis

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Marieke Rouvoet
T 088 4010614 | m.rouvoet@tvvl.nl

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen