Over Smart Cities Event 2020

Smart Cities Event 2020

Energie- en warmteopslag

Een van de – misschien wel meest uitdagende – onderdelen van de Energietransitie is de opslag van energie zoals warmte & koude en elektriciteit. We maken een transitie door van centraal, fossiel opgewekte energie naar duurzaam en decentraal opgewerkte energie.

Opgewekte elektriciteit van wind- en zonne-energie is moeilijk op te slaan voor momenten waarop de zon niet schijnt of het nauwelijks waait. De ideale batterij is er (nog) niet, ze zijn duur en hebben maar beperkte capaciteit. Bij warmte & koude spelen andere zaken. De warmte en koude vraag is het grootste in het tegenovergestelde seizoen. Bovendien is warmte bij transport kostbaar vanwege grote verliezen. Daarom is het van belang om duurzame warmte dichtbij de warmtevraag op te wekken, te oogsten en op te slaan wanneer deze beschikbaar is (voornamelijk in de zomer). Zo kan deze in de winter gebruikt worden voor warm tapwater en het verwarmen van gebouwen.

Oplossingen en invloed

Hoe organiseren we de opslag van duurzame energie? Wat voor oplossingen zijn er al op de markt en wat kunnen we de komende jaren nog verwachten? Wat voor invloed heeft dat op onze werkzaamheden?

Dat is het onderwerp van het TVVL Smart Cities Event 2020. Diverse sprekers laten zien wat de rol van opslag is binnen de energietransitie, maar ook welke oplossingen er zoal voorhanden zijn. Van waterstof tot zoutbatterijen, lithium of ammoniak, waterbuffering en koude- en warmteopslag in de bodem. We laten zien wat er nu al kan, maar we laten ook de innovaties zien die nog experimenteel zijn. Wil je meer inzicht in dit belangrijke aspect van de energietransitie? Meld je aan en zet 15 januari 2020 in je agenda!

Als je wilt kun je je ook direct aanmelden voor het ochtendprogramma van het Smart Cities Event: TVVL Kennispartners 2020 en/of de TVVL Nieuwjaarsreceptie (alleen voor leden).

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden € 60,00
Persoonlijke leden en medewerkers bedrijfsleden Gratis
Tweede en volgende medewerker bedrijfslid € 30,00
Gepensioneerde leden Gratis
TVVL cursisten 2019-2020 € 30,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW. 

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander, want accounts zijn persoonlijk).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Mariëlle van Pelt, T 088 4010609
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen