Over TVVL eindedaglezing Energie besparen met Adiabatische koeling & bevochtiging

TVVL eindedaglezing Energie besparen met Adiabatische koeling & bevochtiging


TVVL regio Brabant brengt je op de hoogte over adiabatische koeling & bevochtiging.

Energie besparen met Adiabatische koeling

Adiabatische koeling is een 'vrij recente', applicatie gedreven toepassing vanuit de behoefte om energie te besparen. Het gebruik van water in plaats van elektrische energie is een groene oplossing. De technieken die we hiervoor kunnen gebruiken zijn directe adiabatische koeling (DAK) en indirecte adiabatische koeling (IAK). Deze kunnen eventueel gecombineerd worden met vrije koeling (VK). Water verdampt zodra het in contact komt met lucht. Warmte wordt hierbij ontrokken aan de lucht en de lucht wordt bevochtigd. Waterverdamping staat ook wel bekend als adiabatische koeling en bevochtiging. 

Directe of Indirecte adiabatischekoeling in luchtbehandelingsunits of, als alternatief, rechtstreeks in ruimtes, kan een hele waardevolle bijdrage leveren voor een BENG.

Het zeer lage energieverbruik betekent dat adiabatische koelsystemen milieuvriendelijke, energiebesparende oplossingen zijn. Het uitrusten van een luchtbehandelingskast met een DAK- en / of IAK-systeem betekent aanzienlijke besparingen in bedrijfskosten en maakt het mogelijk het koelcircuit en de koelcapaciteit kleiner te maken.

Adiabatische bevochtiging en de praktische toepassingen

Waarom bevochtigen? Vochtbeheersing speelt een belangrijke rol bij het creëren van een comfortabele leef- en werkomgeving. Comfortbeleving wordt medebepaald door de luchtvochtigheid. Bevochtiging is over het algemeen vereist tijdens het stookseizoen.

Binnen de utiliteitsbouw wordt bevochtiging toegepast voor de mens en/of computerapparatuur. Voor de mens wordt bevochtiging toegepast om gezondheids- en behaaglijkheidsredenen. Voor de computer en aanverwante apparatuur wordt het toegepast om lading en ontlading van statische elektriciteit te voorkomen. De aanwezigheid van statische elektriciteit kan computerstoringen veroorzaken.

Sprekers

  • Bert Leffers is werkzaam als Senior Sales Engineer bij Stulz Groep B.V. Hij vertelt waarom adiabatische bevochtigers in toenemende mate gebruikt worden voor energiebesparende toepassingen. 
  • Frank Lamers is werkzaam als Rayonmanager Zuid-Nederland bij Inatherm B.V.  en Interland Techniek B.V. als Rayonmanager Zuid-Nederland. Hij gaat in op de voor- en nadelen van adiabatische bevochtiging tegenover traditionele bevochtigingen en de aandachtspunten met betrekking tot de installatie.

Programma

16.30 uur Ontvangst
17.00 uur Welkom door TVVL regio Brabant
17.05 uur  Energie besparen met Adiabatische koeling door Bert Leffers
17.45 uur Pauze met broodjesbuffet
18.15 uur Adiabatische bevochtiging en de praktische toepassingen door Frank Lamers
19.00 uur Borrel & napraten

Regiogroep Brabant

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 30,00
Niet-leden € 60,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Aanmelden
Maximaal 50 deelnemers.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen