Over Next steps: TVVL Strategie Circulaire Installaties - kennisdeling

Next steps: TVVL Strategie Circulaire Installaties - kennisdeling

De Community Circulaire Installaties doet een oproep om de door hen ontwikkelde strategie te toetsen in de praktijk. Met deze strategie kunnen circulaire gebouwinstallaties ontworpen worden. Op donderdag 13 februari ben je van harte uitgenodigd om ervaringen tot dan toe uit te wisselen en kennis te delen. Nieuwe problemen worden blootgelegd om mee aan de slag te gaan. Suggesties of verbeteringen, kunnen tijdens deze sessie worden gedeeld om vervolgens te werken aan een nog betere en gedragen nieuwe versie. Ook nieuwe projecten of voorstellen worden besproken voor meer kennisontwikkeling rondom circulaire gebouwinstallaties. Meld je snel aan voor deze interactieve sessie! 

Programma

14.30 uur  Ontvangst
15.00 uur Introductie & gedachtegoed  
16.00 uur  Aan de slag met de ontwerptool
  • Casus uitwerken in groepjes
16.40 uur  Wrap up door Esther Gerritsen
17.00 uur  Borrel & napraten


3 ontwikkelsessies

De TVVL Community Circulaire Installaties ontwikkelde, met behulp van 3 ontwikkelsessies, de strategie waarmee circulaire gebouwinstallaties ontworpen kunnen worden. Het eindproduct is een praktisch stappenmodel (zoals een trias energetica) dat experts helpt met het stellen van de juiste vragen en op zoek te gaan naar oplossingen. De strategie, een praktisch stappenmodel voor het ontwerpen van een circulaire gebouwinstallatie, werd positief ontvangen tijdens de laatste ontwikkelsessie, mede omdat dit structuur gaat bieden om tot een antwoord te komen.

Tijdens de TVVL Techniekdag op 13 november 2019 werd de visuele uitwerking van deze strategie overhandigd aan keynote spreker Thomas Rau. Gelijktijdig werd de handleiding gepubliceerd voor de juiste toepassing van de strategie. Vanaf dat moment kan deze strategie door iedereen worden gebruikt.

circulaire installaties.jpg

Ontwerptool Circulaire Installaties

Stap 1 - groene cirkel
Is het installatieonderdeel echt nodig? Kun je het weglaten of er minder van inzetten? (Rethink) Kun je er een gebruikt product voor inzetten (Reuse) of een gereviseerd product voor gebruiken (Remanufacture)? Of kun je tot slot een product inzetten dat bestaat uit gerecyclede matersialen? (Recycle)

Stap 2 - oranje cirkel
Niet alleen de herkomst, maar ook de toekomstwaarde van je product is belangrijk. Bepaal onder andere of je ontwerp of product aanpasbaar, herindeelbaar of onderhoudbaar is.

Doorloop de stappen van de ontwerptool voor iedere fase van je project zoals aangegeven in de blauwe cirkel om een circulaire gebouwinstallatie te ontwerpen. 

Blijf op de hoogte en vragen

  • Blijf via TVVL Connect op de hoogte van de voortgang van dit project.
  • Inhoudelijke vragen over het project kunnen gesteld worden aan Atakan Larcin, T (010) 456 23 11

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
lid TVVL Gratis
niet-lid TVVL Gratis

TVVL lid, medewerker van een TVVL bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie over het aanmelden 
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen